Mange af Hillerøds butikker har allerede bakket op om 'Gratis juleaften for alle' og har doneret en gave eller to. Fra venstre er det Martin Iversen fra Kop & Kande, der har været primus motor på indsamlingen blandt Hillerøds butikker, Peter Langer Andersen, der er formand for Hillerød Cityforening, Peter Bennette og Sofie Olsson fra DGI Nordsjælland. Foto: Martin Warming

Mange af Hillerøds butikker har allerede bakket op om 'Gratis juleaften for alle' og har doneret en gave eller to. Fra venstre er det Martin Iversen fra Kop & Kande, der har været primus motor på indsamlingen blandt Hillerøds butikker, Peter Langer Andersen, der er formand for Hillerød Cityforening, Peter Bennette og Sofie Olsson fra DGI Nordsjælland. Foto: Martin Warming

Hillerøds butikker donerer gaver til gratis juleaften

Hillerøds butikker har allerede doneret masser af gaver til 'Gratis juleaften for alle' - men der er brug for flere

Af
Martin Warming

indsamling DGI Nordsjælland står igen i år bag arrangementet 'Gratis juleaften for alle'.

Sidste år blev den gratis juleaften afholdt i StreetLabs lokaler på Milnersvej, men i år er arrangementet flyttet til klubhuset på Hillerød Stadion.

'Gratis juleaften for alle' er for... ja, alle. Og som navnet også antyder, så er det gratis at deltage i den hyggelige aften, der bliver afholdt - hvis nogen skulle være i tvivl - den 24. december.

Til en rigtig juleaften hører selvfølgelig også gaver, og derfor har Hillerød ByForum doneret gavekort til Hillerød Shopping, og Hillerød Cityforening har samlet gaver ind til arrangementet blandt byens butikker. Og noget tyder på, at juleglæden allerede har bredt sig i Hillerød butikker, for der har heldigvis været stor vilje til at donere gaver til den gratis juleaften.

Der er dog brug for flere gaver, så hvis du har lyst til at støtte et godt formål og gøre en masse mennesker glade, kan du kontakte DGI.

Palle Lange Andersen, der er formand for Hillerød Cityforening, glæder sig over, at de lokale butikker bakker op om arrangementet.

"Jeg synes, det er et rigtig godt projekt. Det er med til at skabe det sammenhold, vi godt vil have i byen. Jeg er glad for, at butikkerne i Hillerød kan stå sammen om at hjælpe de familier, der synes, at det kunne være interessant at prøve noget andet end blot at sidde derhjemme og holde jul for sig selv. Jeg tror faktisk også, at butikkerne synes, at det rart at få mulighed for at bakke op om nogle familier, der kan føle sig ensomme, har lyst til at prøve noget andet eller bare har brug for noget ekstra opmærksomhed," siger Palle Lange Andersen til Hillerød Posten.

Frivillige

Sidste år deltog omkring 120 personer i arrangementet, men i år er deltagerantallet sat op til 130, fortæller Peter Bennett, der er programleder for inklusion hos DGI Nordsjælland.

Det er frivillige, der hjælper til med at stable arrangementet på benene - og hjælper til på selve aftenen. De frivillige har allerede nedsat sig i forskellige gruppe herunder køkkengruppen, tjenergruppen, udsmykningsgruppen, underholdningsgruppen og som noget nyt i år en kørselsgruppe.

”Vi har en gruppe frivillige, som kan køre borgere til og fra julefesten, hvis de ikke selv har mulighed for at transportere sig til Hillerød Stadion," forklarer Peter Bennett.

I tilmeldingen markerer man om man har brug for transport, og i dagene op til juleaften vil en frivillig ringe op og ordne det praktiske omkring tid og sted for afhentning.

Og i år laver en uddannet kok sammen med køkkengruppen selv maden fra bunden - modsat sidste år, hvor der var købemad på menuen, lyder meldingen.

Arrangementet er for alle, der vil være med til at holde en anderledes julefest og samtidig fastholde en tradition. Tilmelding til 'Gratis juleaften for alle' kan ske på www.dgi.dk/201818004000 eller telefonnummer 79 40 47 00.

Hvis du vil hjælpe til som frivillig eller har brug for kørsel til/fra julefesten så ring/sms til Peter Bennett på 24975342 eller mail peter.bennett@dgi.dk.

Årets 'Gratis juleaften for alle' arrangeres af DGI Nordsjælland i samarbejde med Frivilligcenter Hillerød, Hillerød Fodbold, Hillerød kommune, fødevarefællesskabet Mad til Alle, C4 Videnscenter og en stribe andre foreninger, institutioner, fonde (herunder Hillerød Borgerstiftelse, RFO Fonden, Spar Nord Fonden) og Juleaften for alle frivilliggruppen, der består af 25 ihærdige borgere. Initiativet er en del af initiativet den sociokulturelle landsby, der skaber fællesskaber og kulturelle initiativer sammen.

Publiceret 13 December 2018 12:20