Thomas Brixen og Anne-Kathrine (Trille) Jensen åbner torsdag deres nye café B-hageriet i en baggård i Slotsgade. Foto: Mdt

Thomas Brixen og Anne-Kathrine (Trille) Jensen åbner torsdag deres nye café B-hageriet i en baggård i Slotsgade. Foto: Mdt

Par åbner nyt madhus i Slotsgade: Vil skille sig ud fra kædecafeerne

Ægtepar åbner B-hageriet, som skal være et alternativ til cafekæderne, i Slotsgade. Her sætter de fokus på økologiske og lokale råvarer

Af
Mette Dolmer Thygesen

Både ketchuppen, syltetøjet og de syltede løg er hjemmelavede, når gæsterne sætter sig til bords i ægteparret Thomas Brixen og Anne-Kathrine Jensens (kaldet Trille) nye café B-hageriet i Slotsgade.

"Vi vil gerne tilbage til, hvordan maden blev lavet på vores bedsteforældres tid - til dengang da man lavede det hele selv fra bunden. Det er en slags 'back to nature' - tilbage til det, vi har glemt, efter at maden bliver mere og mere fabriksproduceret og spyttet ud uden sans for håndværk," siger 55-årige Trille Jensen.

Hun havde sagt sit job op som ekspedient i en lokal tebutik, da hun en dag gik forbi det tomme lokale i baggården ved tøjbutikken Frk. Fie, hvor der hang en seddel i vinduet med et forslag om at indrette et pop up-køkken. Hun faldt pladask for lokalerne, som er 400 kvadratmeter store i to etager. Der er plads til 120 gæster i forskellige små rum, som parret nu har indrettet som både te-salon, orangeri og brætspilscafé med bordfodboldbord. De har været flittige gæster i byens genbrugsbutikker, hvor de har købt møblerne, og i malerforretningen, hvor de har købt de mange forskellige farver og nuancer til væggene.

Springe ud i det

Trille Jensen havde længe drømt om at åbne sit eget sted, og ægtefællen Thomas Brixen sagde sit job i Ballerup op, så han kunne være med. Derudover har de ansat to kokke på fuld tid og to unge kvinder, også på fuld tid, til at ekspediere i cafeen.

"Vi har altid haft det i maven, at det ville være sjovt at åbne vores eget sted en dag. Og da jeg så opdagede det her fantastiske sted, var det bare med at springe ud i det," siger Trille Jensen, og 53-årige Thomas Brixen supplerer:

"Jeg ville gerne involveres i projektet, og hvis jeg skulle beholde mit lederjob med 37 timer plus om ugen, så ville det blive svært at få til at hænge sammen".

Skille sig ud fra kæderne

Parrets ambition er at skille sig ud fra de cafekæder, der i Hillerød:

"Vi har selv oplevet, når vi gik ud for at spise i Hillerød, at vi ikke rigtig vidste, hvor vi skulle gå hen, og så er vi endt med at tage til andre byer. Vi vil gerne være anderledes, uden at det går hen og bliver 'fine dining'. Vi vil sætte fokus på den gode smagsoplevelse og på økologiske råvarer, som gerne må være lokalt produceret og følge årstiderne," siger Thomas Brixen.

Trille Jensen har også opfundet sit eget begreb til cafeen, nemlig 'mikrobageri'.

"Jeg har bagt en masse brød på surdej og øko-mel derhjemme og vil gerne brede det brød ud, som det tager tre dage at bage, og som er et håndværk at lave. Smagen kommer jo virkelig frem, når du kræser om tingene. Det kender vi fra, når vi går på restaurant, og kokkene har arbejdet med smagsoplevelser af surt, sødt, salt og bittert. Så bliver det en totaloplevelse," siger hun.

Åbne i hjembyen

Parret ville gerne åbne et sted netop i den by, hvor de bor:

"Vi tror på, at der er et kundegrundlag i Hillerød, som jo er en by, der vokser. Og vi håber også på at kunne tiltrække folk fra oplandet," siger Trille Jensen, som selv elsker at have med mennesker at gøre og skabe liv i byen. Hun har også været frivillig i Torvegruppen, som arbejder på at skabe mere liv på Torvet, og var med til at genskabe torvemarkedet.

Et rum er indrettet som orangeri. Foto: Mdt

Et rum er indrettet som orangeri. Foto: Mdt

B-hageriet, som slår dørene op for første gang på torsdag 13. december, finder du ved at gå ind i baggården mellem Gardinmontøren i Slotsgade 15 og Curvy by Gine i Slotsgade 14 - og det er en perfekt beliggenhed til det nye madhus og mikrobageri, siger Trille Jensen:

"Vi kan egentlig godt lide at ligge lidt tilbagetrukket inde i den her super hyggelige gård. Vi kan selv godt lide at opleve det, der ligger lidt 'inde bag ved' - det der er lidt skjult og gemt - i stedet for det, der foregår i midten af det hele".

Publiceret 12 December 2018 06:00