Foto: Steven Knap/BYRD

Det bliver en længere proces at få blok b klar igen efter branden mandag aften, fortæller skolederen Frank S. Mortensen. Foto: Steven Knap/BYRD

Skoleleder efter påsat brand: "Det bliver en længere proces"

Skolelederen på Hanebjerg Skole, hvor der mandag aften var en påsat brand, glæder sig midt i sorgen og frustrationerne over det fællesskab og den opbakning, han har oplevet på skolen dagen igennem

Af
Martin Warming

brand Frank S. Mortensen, der er distriktsskoleleder på Hanebjerg Skole, hvor der mandag aften var en påsat brand, har brugt det meste af dagen på at tale med elever, forældre og medarbejdere.

"Vi har haft fokus på at orientere elever og forældre om, hvad der er sket, og hvordan vi nu sammen kan bearbejde de ærgrelser og den sorg, der følger med, når sådan noget sker. Og så har vi talt om, hvordan vi kommer videre herfra. Men det har været fantastisk at opleve det engagement og den opbakning, der har været fra både forældre og elever," fortæller skolelederen til Hillerød Posten.

Frank S. Mortensen har endnu ikke noget overblik over, hvor omfattende skaderne på blok b, hvor branden var, er.

"Lige nu har vi ikke adgang til området - det er stadig afspærret af politiet - men det bliver en større opgave af få gjort bygningen klar igen, og der er ingen tvivl om, at det bliver en længere proces. Det kommer til at betyde, at der er nogle klasser, der ikke får deres eget lokale, men vi synes, at vi har fundet nogle gode løsninger, hvor vi blandt andet låner nogle faglokaler og bruger dem som klasseværelser. Derudover får vi også nogle pavilloner op efter nytår, som vi kan bruge," fortæller Frank S. Mortensen, der i løbet af dagen har talt med flere elever, der blandt andet er bekymrede over, om deres pakkekalender har overlevet branden.

"Nu handler det om at få undervisningen op at køre igen. Vi har heldigvis en masse engagerede lærere, og eleverne skal nok få den gode undervisning, som de plejer at få," lover skolelederen.

"Det er en stærk følelse at opleve den opbakning, der har været fra forældre og børn," slutter skolelederen.

En 25-årig mand har erkendt, at det var ham, der startede branden på skolen. Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger på en psykiatrisk afdeling.

Publiceret 11 December 2018 17:00