Også Tivoli gik vindernes tur forbi. Pressefoto

Også Tivoli gik vindernes tur forbi. Pressefoto

Hillerødklasse på begivenhedsrig sejrstur i København

8. klasse fra Kontiki Skolen fik en tur til København i præmie som vindere af Historiedysten. Turen gik både til Folketinget, i Tivoli og til Frederik 8.'s barndomshjem Det Gule Palæ

I oktober vandt 8. klasse fra Kontiki Skolen i Hillerød en af de tre finaler i Historiedysten på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Præmien var en klasseudflugt til København. Tirsdag 4. december var dagen, hvor klassen kunne indløse sin præmie.

Historiedystens tema var '”Kronprinser i Danmark'. 7.-9. klasserne skulle beskæftige sig med 'Frederik 8. – den fremsynede kronprins'. Som vindere af Historiedysten kunne klassen fra Kontiki Skolen glæde sig over, at de skulle afsted på en heldagstur til København fyldt med oplevelser.

Frederik 8.'s barndomsbolig

Dagens program knyttede sig til Frederik 8.s liv og den tid, han levede i. Klassen lagde ud med et unikt besøg i Det Gule Palæ, hvor Frederik 8. boede som barn. Her blev eleverne taget imod af personalet i hoffets administration. Under besøget hørte eleverne om, hvordan det er at arbejde i kabinetssekretariatet, hvor der er mange forskellige beslutningsprocesser. Eleverne så også, hvordan man laver våbenskjolde samt fik en rundvisning i Christian 7.s palæ.

Frokosten blev indtaget på en luksus kanalrundfart, hvorefter klassen besøgte Folketinget og fik en særomvisning i Christiansborgs kælder.

Dagens sidste aktivitet fandt sted i Tivoli, hvor klassen fik en rundvisning med fokus på dansk forlystelseskultur i 1800-tallet.

Om aftenen besøgte 8. klasse Price´s Diner, hvor de fik serveret en middag.

1600 klasser deltog

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot arrangerer hvert andet år Historiedysten for landets skoleelever med skiftende temaer. Dysten afholdes på tre niveauer: 3.-4. klasse, 5.-6. klasse og 7.-9. klasse. Også i 5.-6. klasserne vandt en lokal skole, nemlig Hillerød Vest Skolen.

I 2018 deltog mere end 1600 skoleklasser med elever fra hele landet i Historiedysten.

Publiceret 09 December 2018 09:00