Hillerødborger Niels Idskov har skrevet bogen 'Ajax Amsterdam - danskernes klub'. Foto: Martin Warming

Hillerødborger Niels Idskov har skrevet bogen 'Ajax Amsterdam - danskernes klub'. Foto: Martin Warming

Niels fra Hillerød skriver bog om danskerklubben Ajax Amsterdam

Niels Idskov fortæller historien om Ajax Amsterdam og de mange danskere i ny bog

Af
Martin Warming

Journalist, forfatter og hillerødborger Niels Idskov har skrevet en bog med historien om den hollandske fodboldklub Ajax Amsterdam, der til dato er den europæiske klub, der har tiltrukket flest danske spillere.

Ajax har været klub for spillere som Johan Cruyff, Marco van Basten, Zlatan Ibrahomovic og Luis Suárez, men også danske spillere har udviklet og udfoldet deres talent for klubben: Frank Arnesen, Søren Lerby. Christian Eriksen, Lasse Schöne og Kasper Dolberg. For blot at nævne nogle fra den liste, som Niels Idskov har udarbejdet over danskernes tid i klubben.

"Ajax har altid stået for teknisk betonet angrebsfodbold. Det ligger dybt i klubbens DNA - både at vinde kampe og underholde. Det kan jeg godt lide. Der er nok af alle fedtspillerne. Oveni kommer så alle de boldbegavede typer - fra den selvbevidste Johan Cruyff til den næsten selvudslettende Kasper Dolberg," fortæller Niels Idskov.

Niels Idskov har tidligere skrevet om fodbold for Tipsbladet, hvor han var specialist i tysk og hollandsk fodbold. Derudover har han selv skrevet fire andre bøger om fodbold og bidraget til to andre bøger om fodbold, Europamestrene og Europas Arenaer, der begge er udkommet på forlaget TURBINE.

"Som tidligere reporter på Tipsbladet har jeg besøgt klubben mange gange - som regel for at tale med en eller to af klubbens mange danske spillere. Ajax er stadig nok den udenlandske klub, som jeg følger nærmest. Min søn, Christian, der også har været med nede i Ajax, og jeg sørger for ar holde hinanden ajour med hvad der sker i Amsterdam og omegn", fortæller han.

I bogen 'Ajax Amsterdam – danskernes klub' dykker Niels Idskov ned i klubbens nyere historie med særlig vægt på de danske islæt, som ikke kun har været til gavn for hollandsk fodbold, men også dansk fodbold.

Publiceret 07 December 2018 13:00