Bjørn Wiinblad præsenterer her sin plakat lavet for De olympiske Lege for Handicappede i 1988 i Sydkoreas hovedstsad Seoul for prinsesse Benedikte og generalsekretær Steffen Andersen. Arkivfoto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

Bjørn Wiinblad præsenterer her sin plakat lavet for De olympiske Lege for Handicappede i 1988 i Sydkoreas hovedstsad Seoul for prinsesse Benedikte og generalsekretær Steffen Andersen. Arkivfoto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Foredrag: Kom helt tæt på Bjørn Wiinblad

Kop & Kande inviterer til foredrag med Bjørn Wiinblads personlige assistent

Af
Martin Warming

Bjørn Wiinblad ville i år være fyldt 100 år, og det skal fejres. Derfor inviterer Kop & Kande i Hillerød til foredrag om Bjørn Wiinblad tirsdag den 4. december i Festsalen på Søndre Jernbanevej.

Bjørn Wiinblad var en af Danmarks flittigste kunstnere. Han rejste verden rundt for at udstille, lave teaterkulisser, skabe gobeliner og male sine kendte spidsnæsede piger med de mandelformede øjne på alt fra kopper og kander til hoteller og krystogtskibe.

Det er René Schultz, der har kendt Bjørn Wiinblad i mange år, der fortæller om multikunstneren.

"Jeg er utrolig glad for, at René Schultz har takket ja til min invitation om at komme til Hillerød og holde dette unikke foredrag. René Schultz har kendt Bjørn Wiinblad i mere end 35 år og arbejdet som personlig assistent for ham og derfor rejst i det meste af verden med Bjørn, når han rejste rundt i verden," fortæller butikschef Martin Iversen fra Kop & Kande.

Chokolade-skulptur

I Festsalen kan man komme tættere på Bjørn Wiinblads liv, når René Schultz, som udover at have været personlig assistent for Bjørn Wiinblad også var hans nabo og ven gennem mere end 35 år. Til foredraget kan man høre historier og anekdoter fra multikunstnerens lange og spændende liv.

"Det bliver et kig helt ind i det private liv med private billeder og historier, der ikke har været fortalt før samt muligheden for at stille spørgsmål efter foredraget," fortæller Martin Iversen.

Man vil også kunne opleve de 16 kvadratmeter store gobeliner, som ellers kun har været udstillet på en udstilling på Arken i 2015, som mere end 100.000 besøgte. Derudover har ChokoladeMageriet taget en udfordring op og er gået i gang med at fremstille en chokolade-skulptur efter én af Bjørn Wiinblads designs, som man kan vinde på aftenen.

Der bliver også udloddet en limiteret plakat, som kun findes i 100 eksemplarer.

Selve foredraget starter klokken 19, men dørene til udstillingen åbner allerede klokken 18.30. Billetter kan købes på https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=h9a0562737.

Vind billetter

Hillerød Posten og Kop & Kande sætter to billetter til foredraget med René Schultz på højkant. Billetterne har en samlet værdi af 390 kroner. Hvis du vil være med i konkurrencen skal du svare på nedenstående spørgsmål og sende dit svar til konkurrence@hip.dk inden fredag den 30. november klokken 12.

Spørgsmål: Hvad er det største Bjørn Wiinblad har dekoreret?

1) Restaurant D'angleterre

2) Gobelin på 91 m2

3) Et krydstogtskib

Program:

kl.18.30 Dørene åbner til udstillingen

kl.19.00 Foredraget starter

kl.20.00 Spørgsmål til Rene Schultz

kl.20.30 Uddeling af Goodiebags

kl.21.00 Surprise

kl.22.00 Tak for i aften

Publiceret 29 November 2018 07:00