Det er 9. klasse-eleverne på Hillerød Lilleskole, der står bag julemarkedet. Foto: Martin Warming

Det er 9. klasse-eleverne på Hillerød Lilleskole, der står bag julemarkedet. Foto: Martin Warming

Elever på Hillerød Lilleskole arrangerer julemarked

9. klasse-eleverne på Hillerød Lilleskole er ved at skrabe penge sammen til Vietnam-tur og arrangerer et stort julemarked på skolen

arrangement I årets første december-weekend åbner Hillerød Lilleskole dørene for et julemarked i glashuset.

Her kan man møde stadeholderne både lørdag den 1. december og søndag den 2. december. Man kan blandt andet købe varer fra lokale gårdbutikker, keramik, kunst, gaveartikler, mad, øl og vin, og det vil også være livemusik.

Markedet er åbent begge dage fra klokken 10 til 17.

Det er eleverne i 9. klasse, der står bag arrangementet som en del af fagene 'entreprenørskab' og 'kulturfag'.

"Hillerød Lilleskole skal være et sted, man mødes og en åben skole i samarbejde og samspil med omverdenen - både det nære og det fjerne. Julen er en god anledning til at mødes i hyggelige rammer, og derfor holdes julemarkedet som det første ud af en række åbne arrangementer," fortæller skoleleder Sanne Wiedemann.

Ud over at bidrage til det nære miljø har julemarkedet betydning ud over landets grænser, da arrangementerne er en del af indtjeningen til 9. klasses studierejse til Vietnam i februar 2019. Her skal eleverne møde andre unge mennesker samt organisationer og virksomheder og fortælle om dansk kultur anno 2018.

På skolen glæder eleverne sig til at møde markedsgæsterne til jul i glashusets nye rammer. Entréen koster 25 kroner, og der betales højest for ét barn per familie.

mw

Publiceret 18 November 2018 14:00