Hans Andersen (V), Nick Hækkerup (S) og Marlene Harpsøe (DF) står sammen om at sikre flere trafikmilliarder til Nordsjælland.

Hans Andersen (V), Nick Hækkerup (S) og Marlene Harpsøe (DF) står sammen om at sikre flere trafikmilliarder til Nordsjælland.

Konference om infrastruktur: Nu er det Nordsjællands tur

Kommunal- og folketingspolitikere kæmper på tværs af partiskel for at trafikforbedringer i Nordsjælland

trafik Motorveje helt til Frederikssund og Hillerød samt forbedringer af Kystbanen. Det er de tre store trafikprojekter, som Trafiknetværk Nordsjælland vil lykkes med.

Omkring 80 nordsjællandske erhvervsfolk, kommunal- og folketingspolitikere og folketingskandidater var 29. oktober samlet hos Haldor Topsøe i Frederikssund til konference om Nordsjællands infrastruktur. Budskabet på konferencen var ikke til at tage fejl af: Nu er det Nordsjællands tur.

I styregruppen for Trafiknetværk Nordsjælland, der var initiativtager til konferencen, sidder Hans Andersen (V), Nick Hækkerup (S) og Marlene Harpsøe (DF). Netværket er et tværgående samarbejde mellem nordsjællandske kommunal- og folketingspolitikere om at sikre flere trafikmilliarder til Nordsjælland.

Netop det fælles pres er vejen frem, understregede Hans Andersen på konferencen:

"Vi skal holde fokus på de vigtigste projekter, og vi skal stå sammen om at skyde de skarpeste argumenter af for, hvorfor vi skal i mål med de her projekter," lød det ifølge en pressemeddelelse fra Hans Andersens sekretariat på Christiansborg.

Nyslebne argumenter

Med motorveje helt til Frederikssund og Hillerød samt forbedringer af Kystbanen vil borgere og virksomheder kunne komme hurtigere gennem trafikken, og VVM-undersøgelsen af Hillerødmotorvejens forlængelse dokumenterer ifølge Hans Andersen, at det er et yderst rentabelt projekt.

Problemet er, at pengene hovedsagelig er brugt på jyske motorveje i de sidste næsten ti år.

"Vi kan se sort på hvidt, at pengene er blevet sendt forbi Nordsjælland, når det kommer til vejprojekter. Siden 2009 er der brugt 3,6 mia. kroner på veje i Hovedstadsområdet, mens der er brugt hele 12 mia. kroner i det midtjyske i samme periode," sagde Hans Andersen.

HR-direktør Michael Almer fra virksomheden Foss i Hillerød var en af de erhvervsfolk, der tog ordet:

"Det handler om trafiksikkerhed for vores ansatte, og det handler om, at vi får fat i og kan fastholde medarbejdere", pointerede han.

Hans Andersen sluttede dagen af i en optimistisk tone.

"Vi har fået fyldt værktøjskassen med nyslebne argumenter, så vi alle er klare i spyttet, når vi skal argumentere for, hvorfor turen er kommet til Nordsjælland." al

Publiceret 15 November 2018 16:00