Esrum Sø 4. august 2018. En isoleret, men kraftig, tordencelle hade dannet sig vest for Hillerød og drev langsomt over Gribskov. Foto: Per Finn Nielsen

Esrum Sø 4. august 2018. En isoleret, men kraftig, tordencelle hade dannet sig vest for Hillerød og drev langsomt over Gribskov. Foto: Per Finn Nielsen

Pletskud: Esrum Sø danner ramme om årets naturfotografier

Fotografier af egern, lyn og skildpadde under vand betød, at Per Finn Nielsen igen blev kåret som årets naturfotograf

Årets naturfotograf 2018 blev forleden kåret af Foreningen af Naturfotografer i Danmark (NFD). Vinderen blev den 63-årige Naturfotograf Per Finn Nielsen fra Fredensborg. Det er anden gang, Per Finn Nielsen bliver hædret med denne titel, idet han også i 2016 blev kåret til årets naturfotograf.

Per Finn Nielsen er kendt for sin nytænkning og unikke tilgang til naturfotograferingen, hvor teknik, tålmodighed og en helt særlig forståelse for dyrenes adfærd og natur er i højsædet. Denne kombination har gjort ham kendt i både nationale og internationale kredse, hvor han har høstet priser og anerkendelse fra blandt andet National Geographics og BBC.

"Jeg er utrolig stolt af den anerkendelse, som det er at vinde ’Årets Naturfotograf’. Selvom det er anden gang, jeg vinder, bliver jeg både stolt og ydmyg, når jeg står med vandrepokalen i hånden og ser mit navn blandt Danmarks dygtigste naturfotografer. Jeg ved hvilket kæmpe arbejde, der ligger bag disse fotografers billeder," udtaler han i en pressemeddelelse.

Undervandsfoto

Per Finn Nielsens indsendte billeder spændte meget bredt lige fra betagende undervandsfoto af havskildpadder til stilstudie af egern i spring. Hans billeder blev solidt placeret i mange af de 11 kategorier, som lå til grund for kåringen.

Per Finn Nielsens billeder er karakteriseret ved en ganske særlig komposition, brug af lys og høj teknisk sværhedsgrad. En kombination som gør, at han ofte bliver hentet ind til inspirerende foredrag om fotografiets mange facetter.

Fotografens tekniske ekspertise og tålmodighed kan ses i hans serie af unikke undervandsbilleder af dykkende fugle i Esrum Sø og hans ihærdige arbejde med at fastfryse fugle og dyrs lynhurtige bevægelser.

Se de øvrige finalebilleder kan ses på: http://pixel-vision.dk/gallery/aarets-naturfotograf-2018/

Publiceret 14 November 2018 07:00