Ifølge Benjamin Goings, der bor op til den måske kommende motorvej, var borgmester og teknikudvalgsformand lydhøre over for beboernes ønske om en form for støjvold.

Ifølge Benjamin Goings, der bor op til den måske kommende motorvej, var borgmester og teknikudvalgsformand lydhøre over for beboernes ønske om en form for støjvold.

Motorvejsstøj: Beboere ønsker jordvold

"Vi er enige om at gå videre," siger repræsentant fra naboer til motorvejsudvidelse ved Freerslev

Af
Jens Berg Thomsen og Mette Dolmer Thygesen. Foto: Jan F. Stephan

En række beboere på adressen Ved Freerslev Hegn havde i sidste uge besøg af borgmester Kirsten Jensen (S) og teknikudvalgsformand Dan Riise (V) for selv at vise de to politikere forholdene frem som naboer til den potentielle udvidelse af Hillerødmotorvejen.

"Der bliver flere og flere biler, og hvis motorvejen også bliver en realitet, så bliver hastigheden også sat op. Det vil give mere støj," siger Benjamin Goings, der bor i området og havde været med til at invitere.

Vi er rigtig glade for udsigten til, at motorvejen bliver udbygget. Det er vigtigt at sige. Og vi mener, at det er et godt projekt, men vi synes også, at vi skal hæve barren og være mere ambitiøse.

"Støjen herude er allerede over 63 decibel, og vi mener, at området herude bliver uegnet til beboelse, hvis støjen udvikler sig, som der er udsigt til. Der er lagt op til, at der bliver fjernet noget jord i forbindelse med motorvejsudvidelsen, og vi mener, at man lige så godt kan bruge jorden til at bygge en form for støjvold, og det var de to politikere helt enige i, så vi er enige om at gå videre med det," siger Benjamin Goings.

"Borgmesteren mente, at det var en gylden mulighed, og jeg har også noteret mig, at folketingsmedlem Hans Andersen (V, red.) sagde på et borgermøde her i Hillerød for nylig, at når man nu er oppe på at skulle bruge i omegnen af en milliard kroner, så kan man lige så godt beskytte borgere og natur så godt som muligt. Og hvorfor køre jorden langt væk, når man alligevel skal ind og grave? Det er logik at bruge jorden på en form for støjværn," siger Benjamin Goings.

"Mangler at tage stilling"

Som det er lagt op til nu, skal der ikke bygges en støjvold på stedet.

"For os i beboergruppen er det vigtigt, at det kommer til at fremgå specifikt, at der er en problemstilling med støj. Vi mener ikke, at Vejdirektoratet har taget stilling til den problemstilling, og vi er alligevel omkring 20 familier, der bor her," siger Benjamin Goings.

"Vi er rigtig glade for udsigten til, at motorvejen bliver udbygget. Det er vigtigt at sige. Og vi mener, at det er et godt projekt, men vi synes også, at vi skal hæve barren og være mere ambitiøse. Politikerne lovede os, at det her bliver en del af kommunens høringssvar til motorvejsprojektet. Det var de meget lydhøre overfor," siger Benjamin Goings.

Overrasket udvalgsformand

Udvalgsformand Dan Riise var overrasket over støjniveauet på stedet.

"Der støjer rigtig meget. Vi kunne tydeligt høre motortrafikvejen derude. Der er lige før, man skal prikke dem, man taler med, på skulderen, for at de kan høre, at man taler til dem. Jeg var faktisk meget overrasket over, hvor meget trafikstøj der er".

"Vi – Kirsten og jeg- erkender, at der er et støjproblem - også selvom man ikke får bygget motorvejen lige med det samme. Så vi blev enige om, at vi vil bringe støjsikringen på dagsordenen og få undersøgt, hvad det koster at lave, og hvad man kan gøre".

Jeg var faktisk meget overrasket over, hvor meget trafikstøj der er

”Det er jo ikke sådan, at vi ikke kan selv kan gå i gang med at gøre noget nu. Så vi har lovet beboerne, at vi vil kigge på at lave støjvold på det stykke, der mangler. Man kan sagtens gå i gang, mens vi venter på motorvejen, for der går jo mange år, før den er bygget. Vi vil i hvert fald gerne gøre noget inden – i Hillerød Kommune, og vi prøver at få Vejdirektoratet med på noget – måske det hele”.

VVM-undersøgelsen af Hillerødmotorvejens udvidelse er i høring frem til den 1. december.

Publiceret 13 November 2018 19:00