Ny forstander på Nødebogård

Tidligere Gadevangborger Tine Theker Stryhn er ny leder for behandlingstilbuddet Nødebogård i Nødebo, hvor børn og unge med angst og sindslidelser kan få hjælp

udnævnelse 54-årige Tine Theker Stryhn tiltræder 1. november som ny forstander på Nødebogård, som er Region Hovedstadens behandlingstilbud for børn og unge med kontaktvanskeligheder, angst, sindslidelser eller psykisk sygdom.

Hun kommer fra en stilling som forstander på Allégården Ungdomscenter på Frederiksberg og er også børnesagkyndig dommer ved domstolene på Sjælland. Tine Theker Stryhn blev uddannet socialpædagog i 1988, hvor hendes første job var på Det Kongelige Opfostringshus ’Skorpeskolen’ i Hellebæk, en drengekostskole for 60 elever i alderen 12 til 17 år og typisk drenge af enlige forsørgere med dårlige sociale og psykiske kår.

"Det var en hård, men fantastisk start på arbejdslivet," fortæller Tine Theker Stryhn i en pressemeddelelse.

Hele familien med

Efter et par år på drengekostskolen søgte hun videre til et dagbehandlingstilbud for børn i risiko for at blive tvangsfjernet. Her fik Tine mulighed for at arbejde med sin store faglige interesse, som fortsat har stort fokus hos den nye forstander: Udviklingen af familiearbejdet.

”Familien er meget vigtig i arbejdet med et barn eller en ung. Der er ingen hurtige trick til ændring hos den enkelte. Hele familien skal være med. Familierne skal hjælpes til at reflektere over, hvad der skal være anderledes. Og som professionelle skal vi tage udgangspunkt i, hvad familien synes, der skal ændres, og arbejde videre derfra. For mig har det altid været vigtigt at se de små sprækker og have fokus på, hvad der lykkes – fremfor hvad der ikke lykkes. Familier til børn med psyko-sociale problemstillinger har ofte fået at vide, at deres børn er problematiske. Men alle forældre gør deres bedste, og jeg stiller mig på deres side,” uddyber Tine Theker Stryhn i pressemeddelelsen.

Igennem sin karriere har Tine Theker Stryhn haft en stribe lederjob, blandt andet i et dagbehandlingstilbud for unge, der ikke kunne rummes i folkeskolen på grund af omsorgssvigt og psykisk ubalance, og som skoleleder gennem seks år på Egebækskolen i Rudersdal, hvor en række dagbehandlingstilbud og en specialskole var blevet lagt sammen.

Gennem blandt andet sit hverv som formand for Danske Døgn og Daginstitutioner (FADD) har Tine Theker Stryhn ofte hørt godt om Nødebogård. Hun var derfor heller ikke i tvivl om, at hun ville søge stillingen, da forstanderjobbet blev ledigt, fortæller hun:

"Nødebogård er jo et gammelt, velrenommeret sted, og jeg glæder mig virkelig til at blive en del af det. Jeg glæder mig til at møde personalet, børnene og de unge og finde ud af, hvordan man gør tingene på Nødebogård; hvad de er optaget af".

20 år i Gadevang

Privat er Tine Theker Stryhn gift på 34. år med sin mand Kim og har døtrene Mathilde og Karoline på 26 og 23 år. Tine og hendes mand har de seneste otte år boet i Gilleleje efter 20 år i Gadevang. Så hun kender området omkring Nødebogård særdeles godt.

Tine bruger en stor del af sin fritid med havehandsker på. Hun tilbringer meget tid i sin store have og i drivhuset, og en anden stor interesse er rejser rundt i hele verden. Hun svømmer og cykler også og prøver at lære at sejle havkajak.

Mdt

Publiceret 02 November 2018 02:00