Illustration: Christensen & Co

Illustration: Christensen & Co

Sådan skal Skævinges nye kulturhus se ud

Det bliver arkitektfirmaet Christensen & Co, der skal stå for om- og tilbygningen af Skævinge Kultur-, idræts- og fritidshus

”Det er simpelthen så godt og gennemtænkt projekt, Christensen & Co er kommet med. Det er flot og funktionelt og et byggeri, der bliver integreret rigtig godt i det eksisterende".

Sådan lyder det fra Hanne Kierkegaard (V), der er formand for Idræts- og Sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse om arkitektkonkurrencen om Skævinges nye Kultur-, idræts- og fritidshus.

Det kan blive både et flot vartegn og stærkt samlingssted for Skævinge

"Der er tænkt mange gode, kreative tanker, og jeg synes, at arkitekterne i den grad har fået rammet de ideer og visioner ind, som vi har haft. Det kan blive både et flot vartegn og stærkt samlingssted for Skævinge, og jeg synes, at der er blevet tegnet et flot hus, hvor det ikke er en stor hal, der er det dominerende, men en spændende bygning," udtaler hun.

Styregruppe med lokale brugere

Hanne Kierkegaard er en af de mange kræfter, der har deltaget aktivt i hele processen omkring det nye hus. Hele arkitektkonkurrencen har været arrangeret som en dialogpræget konkurrence, hvor en styregruppe med blandt andet lokale brugere, idrætsforening, skole og repræsentanter fra kommunen sammen har lavet et baggrundsnotat med de visioner og tanker, der har ligget bag. Derefter er tre arkitektfirmaer blevet prækvalificerede til at deltage i konkurrencen.

Illustration: Christensen & Co

Illustration: Christensen & Co

Undervejs har der været dialogmøder i projektgruppen, så brugerne, kommunen og arkitekterne har arbejdet i samme retning, og til slut har de tre firmaer så afleveret deres forslag, hvor Christensen & Co altså har vundet konkurrencen.

"Rigtig flot projekt"

En af projektgruppens deltagere er Lasse Petersen fra IS Skævinge, og han er ifølge pressemeddelelsen også rigtig glad for det forslag, der nu har vundet:

"Det er et rigtig flot projekt. Jeg synes, det rammer den fællesskabsfølelse, vi gerne vil have. Der kan for eksempel være både idræt og kultur på samme tid i huset - så man kan for eksempel være til håndboldkamp og i pausen gå ud og se en kunstudstilling eller høre en koncert i loungen. Jeg tror, vi får et rigtigt levende og samlende hus her, og jeg er ovenud lykkelig for, at det er lykkedes så godt", udtaler han.

Det er et rigtig flot projekt. Jeg synes, det rammer den fællesskabsfølelse, vi gerne vil have

Skævinge Kultur, -Idræts og Fritidshus forventes at stå færdigt i 2020. Prisen bliver omkring 28 millioner kroner.

Publiceret 30 October 2018 10:00