Unge fra SUF og Enhedslisten protesterede forleden mod kommunernes brug af Danske Bank. Pressefoto

Unge fra SUF og Enhedslisten protesterede forleden mod kommunernes brug af Danske Bank. Pressefoto

Unge i protest: Kommunale skattekroner skal ikke havne i Danske Bank

Flere unge gik i sidste uge på gaden for at gøre borgerne i Hillerød opmærksomme på, at kommunen bruger Danske Bank.

Det blev gjort med både banner og flyers og affødte mange snakke og sjove reaktioner på Hillerød Station.

De unge fra SUF og Enhedslisten mener, at danske skattekroner fortjener en "ordentlig bank", som de udtrykker det.

Men lige nu havner 53 procent af danskernes kommunale skattekroner i Danske Bank og har på den måde indirekte understøttet bankens hvidvaskning, mener de.

"Dette gælder blandt andet for Hillerød kommune. Derfor opfordrede SUF og Enhedslisten med aktionen borgere i Nordsjælland til at sige fra," skriver de i en pressemeddelelse.

Ifølge SUF og Enhedslisten bruger både Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Hillerød, Hørsholm, Rudersdal kommuner Danske Bank. Pressefoto

Ifølge SUF og Enhedslisten bruger både Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Hillerød, Hørsholm, Rudersdal kommuner Danske Bank. Pressefoto

Danske Bank har i årevis set igennem fingre med hvidvask af penge. Det mener SUF og Enhedslisten ikke, at kommunerne skal være med til at støtte.

"Vores kommunale skattekroner skal ikke være i banker, som hvidvasker penge for den russiske mafia, Putins familie, Aserbajdsjans leder eller eliten i Moldova. Det er de i Danske Bank, og det er simpelthen uacceptabelt. Derfor opfordrer vi borgere, der bruger Danske Bank, til selv at tage handling og skifte bank – men i særdeleshed de politikere, der råder over vores fælles skattekroner. De skal ikke være i en bank, som efter utallige advarsler i årevis har hvidvasket millioner af kroner," siger talsperson Adrian Willert fra SUF.

Også folketingskandidat for Enhedslisten Mai Villadsen var med til demonstrationen.

"Jeg håber og tror på, at kommunalpolitikerne i Nordsjælland vil genoverveje deres aftaler med Danske Bank. Hele otte nordsjællandske kommuner bruger Danske Bank, så det er mange skattekroner, de nordsjællandske kommuner bidrager med til sådan en skandalebank," siger hun.

Ifølge SUF og Enhedslisten bruger både Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Hillerød, Hørsholm, Rudersdal kommuner Danske Bank.

"Jeg håber og tror på, at kommunalpolitikerne i Nordsjælland vil genoverveje deres aftaler med Danske Bank," siger Mai Villadsen, der er folketingskandidat for Enhedslisten. Pressefoto

mw

Publiceret 20 October 2018 11:00