Hillerød Kommune skal have en arkitekturpolitik. Det inviterer kommune til oplæg om 7. november. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Hillerød Kommune skal have en arkitekturpolitik. Det inviterer kommune til oplæg om 7. november. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Kom med til møde: Hillerød skal have en politik for arkitekturen

Hillerød Kommune inviterer til inspirationsmøde om ny arkitekturpolitik

Hvad er arkitektur? Og hvad skal en arkitekturpolitik egentlig bruges til? Hvad kendetegner en god by og et godt byrum?

Hillerød Kommune skal over det kommende år arbejde med at udvikle en arkitekturpolitik. Derfor inviterer kommunen til en aften for borgere og politikere, hvor de fremmødte sammen skal inspireres og introduceres til arkitektur gennem ord og billeder. Alt sammen noget som kan sætte gang i tankerne og give ideer til udviklingen af Hillerøds egen arkitekturpolitik. Hillerød Kommune er rig på både historie og udvikling, og med mødet ønsker kommunen at starte en dialog om fremtiden for kommunens arkitektur – hvordan sikres et samspil mellem bevaring og nybyggeri? Mellem by og landskab?

Oplæg fra arkitekter

Aftenen vil bestå af temaoplæg fra Mette Bahrenscheer og Henrik Stjernholm. Mette Bahrenscheer er landskabsarkitekt med mere end 20 års arbejde inden for strategisk og fysisk planlægning. Til daglig er hun medindehaver af Planværkstedet og har blandt andet bistået flere kommuner med at udarbejde arkitekturpolitikker. Hun giver en introduktion til arkitektur, så det kan forstås af alle.

Henrik Stjernholm. Pressefoto

Henrik Stjernholm. Pressefoto

Henrik Stjernholm er tidligere stadsarkitekt i Vejle og har masser af praktisk erfaring med arkitekturpolitik – også når den skal anvendes i praksis. I 1997 lavede Vejle Kommune en arkitekturpolitik, og den har haft stor betydning for, hvordan byen ser ud i dag. Arkitekturpolitikken har sidenhen dannet grundlag for at sikre høj kvalitet, når både store bygninger og små pladser er blevet til.

Mette Bahrenscheer. Pressefoto

Mette Bahrenscheer. Pressefoto

Henrik Stjernholm fortæller om erfaringerne med Vejles arkitekturpolitik, hvad det har betydet for byen, og hvordan Hillerød kan bruge erfaringerne. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål. Alle interesserede opfordres til at deltage og sætte arkitektur på dagsorden. Mødet finder sted 7. november 19.30 til 21.00 i festsalen Søndre Jernbanevej 4D i Hillerød.

Kapp

Publiceret 19 October 2018 07:00