Borgmester Kirsten Jensen uddelte sammen med Jesper Enghave Fruergaard, direktør Spar Nord Hillerød, Laura Tietgen Legatet til Henrik Løber og Asyl Legatet til Nicolai Simonsen. Pressefoto

Borgmester Kirsten Jensen uddelte sammen med Jesper Enghave Fruergaard, direktør Spar Nord Hillerød, Laura Tietgen Legatet til Henrik Løber og Asyl Legatet til Nicolai Simonsen. Pressefoto

Hæder til fodbold-ildsjæl i Nødebo

Henrik Løber fra Nødebo modtog årets Laura Tietgen Legat

Både Henrik Løber, som er en aktiv ildsjæl i den lokale fodboldklub i Nødebo, og Nikolai Simonsen, som er aktiv ung i Gadevang Asyl, blev hædret, da årets Laura Tietgen Legat forleden blev uddelt.

Henrik Løber blev hædret for at gøre en forskel for sporten og lokalsamfundet i Nødebo, hvor han er fodboldtræner for tre børnefodboldhold. Han lægger så meget vægt på trænerrollen, at han studerer fodboldtræning og tager trænerkurser, og han er samtidig initiativtager til turneringer, generalforsamlinger og klubmøder. Han står også for at arrangere fællesspisninger og kridte baner op, og han er initiativtager til rengøring af klubhuset - "kort sagt alt, hvad der har med ungdomsfodboldtræning at gøre i Nødebo", lød en del af begrundelsen for at nominere ham til prisen.

Først og fremmest brænder Henrik Løber for at træne og udvikle børn og unges fodboldglæde og fodboldforståelse

Henrik Løber blev hædret for sit store arbejde i fodboldklubben i Nødebo. Pressefoto

Henrik Løber blev hædret for sit store arbejde i fodboldklubben i Nødebo. Pressefoto

Det var borgmester Kirsten Jensen, som overrakte legatet til Henrik Løber.

"Først og fremmest brænder Henrik Løber for at træne og udvikle børn og unges fodboldglæde og fodboldforståelse. Han udviser en imponerende interesse og forståelse for hvert enkelt barns personlige ståsted og fodboldmæssige udvikling, og indgyder til spillernes respekt gennem dialog i øjenhøjde," læste hun op fra begrundelsen.

Henrik Løber modtog legatet på 5.000 kroner, som Laura Tietgen-bestyrelsen uddeler sammen med Spar Nord Fonden.

Computer-hjælp

Også Asyl Legat blev uddelt og gik til Nikolai Simonsen, som har gået i Gadevang Asyl, indtil han blev 18 år. Han har i mange år deltaget aktivt og hjulpet til ved mange forskellige arrangementer i Asylet. Han er i indstillingen beskrevet som "engageret, flittig, omsorgsfuld´og imødekommende".

Nikolai Simonsen står for at etablere Counterstrike-konkurrencer, når der er LAN-aftner i Asylet, og han kan også fixe computere, der ikke rigtig fungerer længere. Han har derfor hjulpet asylet med få pustet liv i to ud af tre computere, som ikke virkede længere.

Han modtog derfor 2.000 kroner, som skal gå til et projekt eller en ide, der kommer børn og unge tilgode i asylet.

Mdt

Publiceret 19 October 2018 06:00