Området ligger lige op ad den kommende bydel Frederiksbro. Foto: Google Maps

Området ligger lige op ad den kommende bydel Frederiksbro. Foto: Google Maps

Beboerfællesskab søger gamle fotos

Beboere samles i “Fællesskabet Thorsvang” – en landsby i Hillerød

lokalområde Et nyt fællesskab mellem beboerne ved Tirsdagsskoven så dagens lys, da de forleden mødtes på Tirsdagsskovens bålplads til kaffe og æblekager for at markere starten på et tættere landsbyfællesskab og for at drøfte de store forandringer, der kommer til at ske i området i de kommende år.

Husene har ligget der i mere end 100 år – den lille gruppe huse ude i mosen ved Tirsdagsskoven. Nu er store dele af mosen drænet væk, industrikvarteret skudt op i stedet, og snart begynder byggeriet af rækkehuse og højhuse i den nye bydel Frederiksbro op til Bøllemosen. Men landsbyen Thorsvang ligger der stadig – omkring Tirsdagsskoven med Banestien som strengen, der forbinder den lille landsby og det grønne område til centrum, som den har gjort det i mere end 100 år, fortæller beboerne.

"Snart vil den sidste del af Frejasvej og Thorsvang blive lukket for gennemgående trafik, når en ny vej står klar til at forbinde industrikvarteret med Trollesmindeallé. Dermed bliver Thorsvang, som har været plaget af tung gennemkørende trafik i årevis, en rolig og sikker forbindelse til og fra byen for dem, som vil nyde området til fods eller på cykel," skirver beboerne i en mail til Hillerød Posten.

Efterlyser fotos

I forbindelse med etableringen af landsbyfællesskabet blev der efterlyst fotos og beretninger fra området. Ligger du inde med fotos fra Thorsvang, fra den gamle købmand på hjørnet, mejeriudsalget overfor, gartneriet på Tirsdagsvænget eller har du en god historie om Thorsvang - så hører initiativgruppen gerne fra dig.

Publiceret 19 October 2018 03:00