"Hillerød Kommune ser også frem til et fortsat samarbejde og forventer ikke, at ejerskiftet får betydning for de borgere, der har Aleris som leverandør," skriver kommunen på sin hjemmeside. Modelfoto

Hjemmeplejen i Hillerød får ny ejer

Aleris Omsorg er blevet solgt til det svenske selskab Ambea.

Af
Martin Warming

Aleris Omsorg, der har været privat leverandør af hjemmepleje i Hillerød Kommune siden den 1. oktober, er blevet solgt til det svenske selskab Ambea.

Det oplyser Aleris Omsorg i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Aleris Omsorg skriver i pressemeddelelsen, at de til enhver tid vil efterleve kravene i deres aftaler med kommunerne, og at de ser frem til fortsat at levere ydelser af høj kvalitet til borgerne.

Der forventes at gå to til fire måneder, før ejerskiftet kan effektueres, og Aleris vil orientere de berørte borgere direkte.

"Hillerød Kommune ser også frem til et fortsat samarbejde og forventer ikke, at ejerskiftet får betydning for de borgere, der har Aleris som leverandør," skriver kommunen på sin hjemmeside.

Ambea er et svensk børsnoteret selskab med hovedsæde i byen Solna. Selskabet blev grundlagt i 1996 og har 500 enheder og 15.000 ansatte i Norge og Sverige.

”Aleris ser med stor tilfredshed på, at Ambea køber Aleris Omsorg. Ambea deler Aleris’ høje ambitioner inden for kvalitet og samfundsansvar. Med dette fælles grundsyn ser vi, at Aleris’ omsorgsvirksomheder inden for rammen af Ambea kan fortsætte med at levere høj kvalitet, tilbyde attraktive arbejdspladser og udvikle sig i den retning, hvor behovet for omsorgstjenester er størst i Danmark”, siger Miriam Toft, der er adm. dir. i Aleris Omsorg.

Aleris Omsorg blev etableret i 2005 og har siden 2010 været ejet af Investor AB. Aleris Omsorg har ca. 6.000 medarbejdere, heraf 755 i Danmark.

Ambea er en af Skandinaviens største omsorgsvirksomheder og beskæftiger sig med socialområdet, ældreområdet, uddannelse, udvikling og medarbejderassistance i Sverige og Norge.

Publiceret 17 October 2018 14:00