De fleste kender Buddes Hjørne på hjørnet af Helsingørsgade og Østergade. Bygningen er i øvrigt fra 1821. Foto: Martin Warming

De fleste kender Buddes Hjørne på hjørnet af Helsingørsgade og Østergade. Bygningen er i øvrigt fra 1821. Foto: Martin Warming

Buddes Hjørne er blevet shinet op

Buddes Hjørne har været igennem en større renovering både udvendig og indvendig

Af
Hannah Nielsen

skolepraktikant

handel Buddes Hjørne har været igennem en større renovering.

"Bygningen trængte virkelig til en renovering, og facaden havde brug for en omgang ny maling - og jeg er meget tilfreds med resultatet," fortæller Ann Engdal, der er indehaver af Nordsjællands kosmetologskole, der holder til i den gamle bagerbygning på hjørnet af Helsingørsgade og Østergade.

Det er ikke Ann Engdal, der ejer bygningen, men hun har alligevel valgt at bruge penge på en renovering af det kendte hjørne.

Til gengæld har hun fået lov til at bestemme, hvordan det skulle se ud.

”Det vigtigste for mig var at bevare det gamle look, da jeg elsker den gamle stil. Men jeg syntes samtidig, at hjørnet skulle have et lidt mere luksuriøst og eksklusivt look, og det synes jeg, at de nye farver er med til at give det. Vi har prøvet at bevare 'det gamle' så godt, vi kunne. Vi har for eksempel fundet en postkasse, der passer perfekt ind i den gamle stil, og den gamle dør er heller ikke blevet skiftet. Den er karakteristisk for hjørnet, da der står 'I.C. Buddes' på dørhåndtaget. Samtidig er døren virkelig flot, og vi har fået den renoveret og givet den skibslak, så den står skarpt," fortæller Ann Engdal.

Ann Engdal, der er indehaver af Nordsjællands Kosmetologskole, er rigtig glad for resultatet. Foto: Martin Warming

Ann Engdal, der er indehaver af Nordsjællands Kosmetologskole, er rigtig glad for resultatet. Foto: Martin Warming

Men det er ikke kun udvending, at Buddes Hjørne har fået en make over.

"Vi har også lavet om i hele butikken. Vi har blandt andet flyttet vores disk og lavet den dobbelt så stor. Det hele har fået en kærlig hånd, og så har vi fået lavet vores flotte guldvæg, som man også kan se udefra, og den passer virkelig godt ind i det hele," lyder det fra Ann Engdal.

"Jeg er rigtig glad og tilfreds med renoveringen. Jeg har også fået rigtig mange positive reaktioner fra kunder og folk, jeg møder på gaden. De synes også, at det har 'løftet' bygningen rigtigt meget. Det er fantastisk, at man kan bibeholder noget så smukt som denne bygning her i Hillerød," slutter Ann Engdal.

Publiceret 12 October 2018 16:30

SENESTE TV