Peter Lennø, Kirsten Jensen og Klaus Markussen da budgetforliget blev præsenteret. Foto: Jens Berg Thomsen

Peter Lennø, Kirsten Jensen og Klaus Markussen da budgetforliget blev præsenteret. Foto: Jens Berg Thomsen

Budgetpartier trækker omdiskuteret skolebesparelse tilbage

Partier bag budgetforlig vil alligevel ikke bede folkeskolelærerne undervise mere - og vil afsætte flere penge til aktiviteter på plejehjem

Af
Mette Dolmer Thygesen

Når Hillerød Byråd onsdag aften samles for at vedtage budgettet for 2019-2022, bliver den kritiserede besparelse på lærernes undervisningstid skrottet.

Forligspartierne meldte onsdag kl. 13.44 ud i en mail, at de vil stille et ændringsforslag til andenbehandlingen af budgettet, så der ikke længere indføres en halv klokketime mere undervisningstid for folkeskolelærerne - og så der bevilges aktivitetsmidler på plejecentrene.

Nu lettes presset

"Folketinget er ved at vedtage en kompensationsordning for ændrede enhedsbeløb i udligningssystemet, som vil betyde, at Hillerød Kommune efter det udmeldte forventes at få tilført ca. 7,5 mio. kr. i 2019 og 2020. Samtidig er der råderum på servicerammen på 3 mio. kr. i 2019," lyder forklaringen på, at der nu ikke længere er behov for at spare penge ved, at lærerne skal undervise mere af deres tid.

Torn i øjet

Borgmester Kirsten Jensen (S) glæder sig over, at budgetpartierne har fundet en løsning, hvor de kan undgå kravet til lærerne om en halv times mere undervisningstid:

"Det har været en torn i øjet på dem blandt de besparelser, der kommer på skoleområdet. Nu lettes presset. Jeg ser i øvrigt frem til kommende samtaler med lærerne og skolerne i øvrigt om, hvordan vi afstemmer forventninger og muligheder," udtaler hun i mailen.

Dejligt at mindske belastningen

Det er partierne Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, som i år står bag forliget. SF, Enhedslisten og Nye Borgerlige er ikke med i forliget. Men det kan der nu måske laves om på onsdag aften, mener Klaus Markussen (V):

Det ligger Venstre på sinde at have gode forhold for medarbejderne på vores skoler, som vi har høje ambitioner for

”Vi håber at den nye mulighed betyder, at vi får en meget bred opslutning om vores budget. Det ligger Venstre på sinde at have gode forhold for medarbejderne på vores skoler, som vi har høje ambitioner for, og det er dejligt at kunne mindske den økonomiske belastning på vores skoler noget," udtaler han i mailen.

Fakta:

Ændringsforslaget, som bliver stillet ved vedtagelsen af budgettet i aften, onsdag, lyder:

”Byrådet beslutter, at 42FF-2019-006, som betyder en ekstra halv klokketimes undervisningstid for lærerne i vores skoler ikke indføres for skoleåret 2019-20, hvilket svarer til en mindre besparelse på 1,334 mio. kr. i 2019 og 1,9 mio. kr. i 2020 (svarer til 5/12 i 2019 og 7/12 i 2020), og at der bevilliges aktivitetsmidler på plejecentrene på 1,66 mio. kr. i 2019 og 1,1 mio. kr. i 2020”.

Publiceret 10 October 2018 14:15