Rasmus Paludan, som er formand for partiet 'Stram Kurs', demonstrerer i Østervang onsdag 10. oktober. Gruppen 'Kærlig Kurs' vil til gengæld arrangere en tavs menneskekæde. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Rasmus Paludan, som er formand for partiet 'Stram Kurs', kommer til Østervang onsdag 10. oktober. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Menneskekæde aflyses i Østervang

Rasmus Paludan kommer til at gå alene i Østervang onsdag aften, da gruppen Kærlig Kurs i stedet for at danne tavs menneskekæde, slutter sig til March for Mangfoldighed på Posen

Efter en samtale med beboerrådet i Østervang har gruppen 'Kærlig Kurs' valgt at aflyse deres tavse menneskekæde mod politikeren Rasmus Paludan onsdag aften. De slutter sig i stedet til en 'March for mangfoldighed' i parken Posen i centrum af Hillerød.

"Beboerne her i Østervang har holdt møde her til aften. Det er en klar anbefaling derfra, at Paludan ignoreres, og at vi i stedet kan møde op til 'March for mangfoldighed' på Posen i Hillerød," skriver gruppen på Facebook.

March for Mangfoldighed starter kl. 16.40 på Posen, hvor folketingskandidat Mai Villadsen fra Enhedslisten holder tale. Derefter går gruppen til Røde Hus på Holmegårdsvej, hvor der er fodboldturnering, bål, hygge og brætspil, skriver arrangørerne på Facebook.

"Vi ønsker at slå et slag for, at bybilledet i Hillerød præges af åbenhed, tolerance og ikke mindst mangfoldighed. Samtidig tager vi afstand fra stigmatisering og menneskerettighedskrænkende generaliseringer," står der i begivenheden på Facebook.

"Danmark for danskerne"

Rasmus Paludan, som er formand for partiet 'Stram Kurs', har meldt, at han går rundt i området i Østervang onsdag aften 10. oktober. Han stiftede 'Stram Kurs' i 2017, hvor han stillede op til Københavns Borgerrepræsentation. Partiet vil blandt andet have islam forbudt i Danmark og har som politik, at "Danmark skal være landet for danskere," står der på partiets hjemmeside. Det budskab turnerer han med i en række boligområder med høj koncentration af borgere med ikkevestlig baggrund.

På hjemmesiden kalder Stram Kurs deres besøg på Østervang for en 'Demo for Danmark og mod kriminelle samfundstabere', og placeringen kaldes 'Konge-HOMO-vænget, Hillerød'. På sin hjemmesiden forklarer han, at han kalder veje for 'homo' for at "drille de lokale muslimer".

Mdt

March for Mangfoldighed:

Tidsplan:

16:40 - De mødes ved Posen, Hillerød

16:45 - Tale ved lokal folketingskandidat, Mai Villadsen

17:00 - Afgang mod Det Røde Hus

17:25 - Ankomst og velkomst

17:30 - fodboldturnering

18:30 - bål, hygge og brætspil

19:30 - Tak for i aften

Talere:

Mai Villadsen, Folketingskandidat ved Enhedslisten i Nordsjælland.

Publiceret 09 October 2018 08:43