Eva Christensen (til venstre) fik overrakt prisen af borgmester Kirsten Jensen. Pressefoto: Klaus Lehrmann

Eva Christensen (til venstre) fik overrakt prisen af borgmester Kirsten Jensen. Pressefoto: Klaus Lehrmann

Eva hædret for sit store hjerte

Eva Christensen fik forleden overrakt FrivilligSocialprisen for sit arbejde med børn og unges trivsel

hæder "Du er lyttende og oprigtigt interesseret i det menneske, du møder, både børn og voksne".

Sådan lød de rosende ord blandt andet til vinderen af Hillerød Kommunes FrivilligSocialpris 2018, da Eva Christensen fik overrakt prisen af borgmester Kirsten Jensen 27. september.

Startede trivselsgrupper

Eva Christensen startede for fire år siden en række trivselsgrupper i Frivilligcenter Hillerød. Her kan de i dag tilbyde både grupper for børn i sorg, for børn i skilsmissefamilier, for børn med søskende med særlige behov - og også grupper for skilsmisseforældre.

Dette store og fantastiske arbejde udøver du med engagement, seriøsitet og empati

Eva Christensen har selv en baggrund som psykolog, og i frivilligcentret deltager hun selv som gruppeleder, og hun rekrutterer, træner og efteruddanner gruppelederne.

"Du har kontakten til kommunen og er utrættelig i dit arbejde med at udvikle samarbejdet mellem skolerne og jeres frivillige indsatser. Du rekrutterer også børn til grupperne, og du har forsamtaler med alle børn og voksne, der ønsker at starte i grupperne. Dette store og fantastiske arbejde udøver du med engagement, seriøsitet og empati," sagde borgmesteren under overrækkelsen.

Højlydte klapsalver

Borgmesterens tale blev efterfulgt af højlydte klapsalver, der truede med at overdøve Eva Christensen, da hun tog ordet og varmt takkede på egne såvel som på trivselsgruppernes vegne for prisen:

Eva Christensen har de sidste fire år arbejdet med støttegrupper for blandt andre skilsmissebørn og børn i sorg. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Eva Christensen har de sidste fire år arbejdet med støttegrupper for blandt andre skilsmissebørn og børn i sorg. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

"Det betyder meget, at vores trivselsgrupper også på denne måde bliver kendt i Hillerød som et sted, hvor man som barn kan komme og blive del af nogle fællesskaber, der virker og støtter, når livet på en eller anden måde gør ondt".

Støtte til 120 børn og unge

Siden Eva startede grupperne, har mere end 120 børn og unge fundet støtte og hjælp til at håndtere svære livssituationer i grupperne.

"Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi der har været nogle engagerede frivillige til at tage sig af børnene. Derfor skal der være en stor tak til dem, der gør det muligt at køre grupperne," sagde Eva Christensen, der også takkede Frivilligcenter Hillerød og centerleder Anette Nielsen for fællesskab og gode rammer for trivselsgrupperne.

Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi der har været nogle engagerede frivillige til at tage sig af børnene

Det er syvende gang, at FrivilligSocialprisen uddeles, og ligesom tidligere år skete det i forbindelse med Frivillig Fredag, der i år i Hillerød blev fejret på en torsdag med afholdelse af en FrivilligBørs.

Mdt

Publiceret 08 October 2018 18:00