Rasmus Paludan, som er formand for partiet 'Stram Kurs', demonstrerer i Østervang onsdag 10. oktober. Gruppen 'Kærlig Kurs' vil til gengæld arrangere en tavs menneskekæde. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Rasmus Paludan, som er formand for partiet 'Stram Kurs', demonstrerer i Østervang onsdag 10. oktober. Gruppen 'Kærlig Kurs' vil til gengæld arrangere en tavs menneskekæde. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix Scanpix Denmark

Tavs menneskekæde mod Rasmus Paludan

OBS Menneskekæden er aflyst. Arrangørerne opfordrer i stedet til, at man deltager i March i Mangfoldighed i samme tidsrum på Posen i Hillerød. Læs mere HER

Rasmus Paludan, som er formand for partiet 'Stram Kurs', kommer til Østervang onsdag 10. oktober klokken 17-20, og i den forbindelse har gruppen 'Kærlig kurs - et stille modsvar til Rasmus Paludan og Stram Kurs' inviteret til en tavs menneskekæde i området klokken 16.45-17.30.

Rasmus Paludan stiftede 'Stram Kurs' i 2017, hvor han stillede op til Københavns Borgerrepræsentation. Partiet vil blandt andet have islam forbudt i Danmark og har som politik, at "Danmark skal være landet for danskere," står der på partiets hjemmeside. Det budskab turnerer han med i en række boligområder med høj koncentration af borgere med ikkevestlig baggrund.

På hjemmesiden kalder Stram Kurs deres besøg på Østervang for en 'Demo for Danmark og mod kriminelle samfundstabere', og placeringen kaldes 'Konge-HOMO-vænget, Hillerød'. På sin hjemmesiden forklarer han, at han kalder veje for 'homo' for at "drille de lokale muslimer".

Rummeligt menneskesyn

Disse ultra-nationalistiske holdninger vil folkene bag 'Kærlig Kurs' altså markere deres uenighed i:

"Rasmus Paludan er kendt for sine markante holdninger og barske udtalelser. Ytringsfriheden har vi, og Paludan er i sin gode ret til at bruge sin. Vi er mange med et rummeligt menneskesyn, der tror på, at vi bedst svarer igen med tavshed og en menneskekæde, som viser ham, at vi i Østervang, Hillerød og i Nordsjælland - trods udfordringer i boligområder, som Østervang - står sammen," fortæller Stine Falk Nielsen fra 'Kærlig Kurs'.

Den tavse menneskekæde dannes altså 10. oktober kl. 16.45. Yderligere info om begivenheden er at finde på gruppens Facebookside: 'Kærlig kurs – et stille modsvar til Rasmus Paludan og Stram Kurs'.

"Når klokken bliver 17.30, anbefaler vi, at man går hjem og ikke giver Stram Kurs’ arrangement mere opmærksomhed," lyder det fra Kærlig Kurs.

OBS Redaktionen blev mandag gjort bekendt med, at arrangørerne mangler den endelige godkendelse fra boligselskabets side af menneskekæden. Arrangørerne har møde med boligselskabet mandag aften klokken 17, hvor den endelig godkendelse kan komme på plads.

Publiceret 07 October 2018 09:00