Eleverne på Hillerødsholmskolen skal deltage i et stort forsøg om teknologiforståelse. Modelfoto

Eleverne på Hillerødsholmskolen skal deltage i et stort forsøg om teknologiforståelse. Modelfoto

Hillerødskole udvalgt til stort forsøg

Hillerødsholmskolen skal deltage i et forsøg med teknologiforståelse

Af
Martin Warming

uddannelse 46 skoler i Danmark er blevet udvalgt til at deltage i et forsøg med teknologiforståelse i folkeskolen.

Og Hillerødsholmskolen er én af de skoler, der skal være med i det nye forsøg.

Det er Undervisningsministeriet, der står bag det tre-årige forsøg med teknologiforståelse i folkeskolen.

"Jeg er meget glad for den store interesse for at deltage i forsøget med teknologiforståelse i folkeskolen. Det er dejligt at se, at så mange skoler ønsker at blive klogere på, hvordan vi bedst forbereder vores børn på en fremtid, hvor teknologien kun vil komme til at fylde mere," siger undervisningsminister Merete Riisager i en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet.

På Hillerødsholmskolen glæder viceskoleleder Muriel Nielsen sig selvfølgelig over, at skolen er blevet udvalgt til at være med i forsøget.

"Digitalisering har fyldt rigtig meget hos os i mange år. Hovedparten af vores undervisningsmaterialer er digitale, og vi har en mediepatruljer, som hjælper andre elever med at bruge digitale redskaber," fortæller Muriel Nielsen.

"Teknologiforståelse er meget mere end det at kunne bruge en computer. Der er også noget innovation i det, og så handler det også om, at eleverne bliver dygtige til at anvende de nye teknologier, men også at de er kritiske i forhold til deres anvendelse af teknologi. Vi ønsker, at vores elever får en god balance mellem det digitale og det analoge og forstår, hvornår det er godt at bruge teknologi, og hvornår det ikke er," siger viceskolelederen.

"Der er rigtig mange børn og unge, der er dygtige til at anvende teknologi, men én ting er at kunne bruge det en anden ting er at forstå, hvad der ligger bag, og hvordan det fungerer," tilføjer hun.

Aktiviteterne for de deltagende skoler starter med et kick-off-arrangement i slutningen af 2018. Lærerne vil få den første kompetenceudvikling op mod, at de første elever forventeligt begynder undervisning i teknologiforståelse i februar 2019.

Publiceret 05 October 2018 06:00