Lasse er 'Årets Hillerødborger 2018': "Du er med til at sætte Hillerød på landkortet"

Lasse Petersen har fået prisen som 'Årets Hillerødborger 2018' for sin store indsats for foreningslivet

Af
Martin Warming

Lasse Petersen kan nu skrive 'Årets Hillerødborger 2018' på sit visitkort og cv. Onsdag morgen blev han nemlig hædret med den ærefulde titel ved et arrangement i Nordea i Hillerød.

Lasse Petersen er en mand med rigtig mange jern i ilden. Det ved de, der kender ham, alt om. Han er blandt andet formand for Klub Frivillig i Skævinge, og han har været med til at søsætte et hav af arrangementer - blandt andet Partyteltet på Hillerød Kræmmermarked og Skønne Skævinge.

Det er Hillerød Posten, Nordea Hillerød og Nordea-fondens Gode Liv-Pris, der står bag kåringen af 'Årets Hillerødborger'. I priskomiteen sidder FrederiksborgCentrets direktør, Carsten Larsen, formand for Cafe Slotsbio, Holger Toxværd, borgmester, Kirsten Jensen, erhvervsfilialdirektør i Nordea, Jan Nielsen og Martin Warming, der er lokalredaktør på Hillerød Posten.

"Det er ikke et let arbejde at være med i den her komite. Der er nemlig rigtig mange, der gør meget for at være med til at sætte Hillerød Kommune på landkortet. Og det er jo en af de opgaver, der følger med som årets hillerødborger - altså at sætte Hillerød på landkortet og gøre noget ud over det sædvanlige," sagde Carsten Larsen, inden han afslørede, hvem priskomiteen havde valgt på som 'Årets Hillerødborger 2018' og kaldte Lasse Petersen op på scenen.

"Du går ind i folk med træsko på, og jeg tror faktisk ikke, at vi kunne have fundet en bedre modtager af prisen som årets hillerødborger 2018," sagde Carsten Larsen ved kåringen onsdag morgen. Foto: Martin Warming

"Du har i den grad været med til at sætte både Skævinge og Hillerød på landkortet. Du har blandt andet været med til at sætte gang i Klub Frivillig i Skævinge, hvor du har formået at skabe en frivillig forening, som er gået fra at have 25 medlemmer til flere end 200 medlemmer. I står altid står klar til at hjælpe byen, når der skal ske noget. Det har I vist mange gange. Ikke mindst på kræmmermarkedet, med Sportsugen i Skævinge og Skønne Skævinge," sagde Carsten Larsen ved kåringen, der fandt sted i Nordea på Slotsgade onsdag morgen.

"Fællesskab betyder meget for dig, og du efterlever parolen om, at "sammen kan vi udrette mere". Det viser du den ene gang efter den anden. Jeg har spurgt lidt rundt i Skævinge og bedt folk, der kender dig, sætte et par ord på dig. Det, de siger, er, at du er en, der kaster mange bolde op i luften, men du griber dem også igen. Du er en igangsætter, du er nyskabende og nytænkende, og så er du meget omgængelig og ihærdig. Du giver ikke op. Og lige meget, hvem jeg har talt med, så beskriver de dig som utrolig vellidt. Du går ind i folk med træsko på, og jeg tror faktisk ikke, at vi kunne have fundet en bedre modtager af prisen som årets hillerødborger 2018," sagde Carsten Larsen.

"Normalt er det ikke mig, der skal hædres, men de mange frivillige, der giver en hånd med. Men jeg er både stolt og glad," lyder det fra den nykårede hillerødborger. Foto: Martin Warming

Stolt og glad

Lasse Petersen er selvfølgelig både stolt og glad for at blive kåret til årets hillerødborger.

"Men det er også meget mærkeligt. Normalt er det ikke mig, der skal hædres, men de mange frivillige, der giver en hånd med. Men jeg er både stolt og glad," lyder det fra den nykårede hillerødborger.

"Det, der driver mig, er, at se de resultater, vi får ud af det. Om det er at se unge mennesker spille fodbold eller håndbold, eller om det er en festival, der er med til at samle både unge og gamle, så er det det, der driver og motiverer mig til at bruge så mange timer på frivilligt arbejde. Og så uddeler vi hvert år det overskud, vi laver, til ungdomsarbejdet i de forskellige foreninger, og det er en meget stor motivationsfaktor for mig," siger Lasse Petersen, der ikke er i tvivl om, at frivilligt arbejde har en rigtig stor betydning for mange danskere.

"Uden frivillige kræfter ville det slet ikke være muligt at drive de foreninger, vi har, og et kontingent i en forening ville koste 8-9.000 kroner om året. Uden foreninger ville der ikke været noget bevægelse, og uden foreninger ville der ikke været noget kultur og musik. Så frivilligt arbejde er grundlaget for rigtig mange gode oplevelser," siger Lasse Petersen.

Lasse Petersen er faktisk så god til det der med frivilligt arbejde og til at motivere frivillige, at han skal rejse land og rige rundt for at fortælle andre om det.

"Jeg er lige startet som freelance konsulent, hvor jeg skal rundt og tale om ledelse, motivation og rekruttering af frivillige. Det kan være alt fra kurser, foredrag og oplæg, og det glæder jeg mig helt sindssygt til," fortæller han.

Kåringen fandt sted i Nordea i Slotsgade onsdag morgen. Foto: Martin Warming

Kåringen fandt sted i Nordea i Slotsgade onsdag morgen. Foto: Martin Warming

Den sidste pris

Lasse Petersen blev i øvrigt den sidste modtager af prisen som årets hillerødborger. Nordea-fonden er nemlig gået i gang med at revurdere kriterierne for, hvem der fremover skal modtage priser fra fonden, fortalte Jan Nielsen ved kåringen.

"Vi håber at kunne vende tilbage med noget, der er mindst lige så spændende, men det er i år er sidste år, hvor vi uddeler prisen til en enkeltperson. Og derfor skal årets modtager være ekstra stolt. Jeg synes, at det er et af årets højdepunkter at kunne være med til at kåre årets hillerødborger. Det er helt afgørende, at vi har nogle ildsjæle, der går forrest, der er med til at skabe noget, så vi alle sammen kan få nogle gode oplevelser og et godt liv. Det er årets prismodtager virkelig eksponent for," sagde Jan Nielsen.

Det var Hillerød Posten, som i 2014 tog initiativ til prisen 'Årets Hillerødborger' i anledning af avisens 50 års jubilæum og fik Nordea-fondens Gode Liv-pris med på ideen.

Med hæderen som årets borger følger også en check på 20.000 kroner fra Nordea-fonden og et kunstværk af den lokale keramiker Jane Bailey.

Prismodtagerne har været Mette Skougaard, direktør for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, forpagter af Hillerød Camping Annette Quist, C4-direktør Erik Helmer Pedersen og Leo Knudsen.

Publiceret 03 October 2018 15:45