Kulturnat 2018 blev som vanligt skudt i gang med optog. Foto: Jan Stephan

Kulturnat 2018 blev som vanligt skudt i gang med optog. Foto: Jan Stephan

Op mod 12.000 mennesker gæstede kølig kulturnat i Hillerød

Kulturnatten i fredags havde lidt færre gæster end normalt på grund af en kold blæst, men frivillige arrangører er stadig glade for fremmødet

Af
Af Mette Dolmer Thygesen og Martin Warming

Vejret viste sig ikke fra sin bedste side, da der fredag 21. september var kulturnat i Hillerød for 13. gang. Alligevel blev kulturnatten med de i alt 140 tilbud rundt omkring i byen igen en succes, siger Lise Bendix fra styregruppen af frivillige, som samler kulturnattens mange tråde:

Samlet set havde vi en rigtig god kulturnat med en masse flotte og gode arrangementer rundt omkring i hele byen

"Vejret drillede lidt, men det blev heldigvis ikke så slemt, som meteorologerne havde forudset. Der var nok nogle, der valgte at blive hjemme på grund af vejret, og vi kan da også godt se, at der har været lidt færre mennesker i år end normalt, og at dem, der var der, nok gik lidt tidligere hjem. Men samlet set havde vi en rigtig god kulturnat med en masse flotte og gode arrangementer rundt omkring i hele byen".

Der var madmarked på plænen ved biblioteket og frivilligcentret. Foto: Jan Stephan

Der var madmarked på plænen ved biblioteket og frivilligcentret. Foto: Jan Stephan

Blæst ødelagde ikke noget

De mennesker, Lise Bendix har talt med, synes, at det har været en rigtig god kulturnat, fortæller hun:

"Det var lidt koldt og blæsende, men det ødelagde ikke rigtig noget".

Dejligt, de unge er med

For første gang var der et kæmpe arrangement på Posen for unge, og det er en af de nye tiltag, som Lise Bendix fremhæver fra kulturnatten:

"Der var mange unge mennesker til gadefesten på Posen, og jeg har en fornemmelse af, at det gik rigtig godt. Det er utroligt dejligt, at vi får de unge med på den her måde. Det har været en meget positiv oplevelse at følge med i, hvordan de unge, der selv havde arrangeret gadefesten, har grebet opgaven an. De har virkelig lagt mange kræfter i arrangementet," siger hun og retter generelt en stor tak til alle Kulturnattens sponsorer og til de mange, der hjælper med at stable det hele på benene, dele programmer ud og sætte telte, skilte og plakater op:

Alle de hænder, der hjælper på forskellig vis, og de midler vi får fra Hillerød Kommune og sponsorer, er en helt afgørende forudsætning for, at der er noget, der hedder Kulturnat Hillerød

Der var lækker mad st smage på til kulturnatten. Foto: Jan Stephan

Der var lækker mad st smage på til kulturnatten. Foto: Jan Stephan

"Der er masser af opgaver, der er nødvendige, for at hele arrangementet står klar, når nattens gæster møder op. Alle de hænder, der hjælper på forskellig vis, og de midler vi får fra Hillerød Kommune og sponsorer, er en helt afgørende forudsætning for, at der er noget, der hedder Kulturnat Hillerød", slutter Lise Bendix, som vurderer, at mellem 11.000-12.000 mennesker besøgte kulturnatten - altså et par tusind færre end normalt.

I alt stod 120 forskellige aktører bag de 140 tilbud i byen.

Publiceret 24 September 2018 11:15