Hillerød møder Brøndby i Sydbank Pokalen på torsdag klokken 19.30. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Ritzau Scanpix

Hillerød møder Brøndby i Sydbank Pokalen på torsdag klokken 19.30. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Klar til pokalbrag: Hillerød møder Brøndby på hjemmebane

Scenen er sat til et historisk pokalbrag, når Hillerød Fodbold tager imod Brøndby

Af
Peter Klar

pokalbrag Der skrives et nyt kapitel i Hillerød Fodbolds historie, når Brøndby kommer på besøg på Hillerød Stadion i 3. runde af Sydbank Pokalen torsdag den 27. september kl. 19.30.

Ikke bare står Hillerød over for sin hidtil sværeste modstander – rammerne er også større end nogensinde før.

Kampen bliver tv-transmitteret, og det lokale stadion på Selskovvej bliver midlertidigt opgraderet med mobilt lysanlæg og mobile tribuneafsnit.

Brøndby har meldt at stille med cirka 1.000 tilhængere. Et tilskuertal på 2.500 synes realistisk, og runder det 4.000, får klubben svært ved at få armene ned, som formand John Franzen har formuleret det.

Motiverede gæster

I skrivende stund før kampene i 10. runde af Superligaen er Brøndby på fjerdepladsen fem point efter FC København.

Det er fem point for meget, set med blå-gule briller.

En slingrende sæsonstart, der også inkluderer elimination i Europa League-kvalifikationen, skal revancheres, og uden internationale opgaver til at belaste truppens fysik yderligere er der ikke meget, der taler for, at Brøndby sparer så mange af sine bedste spillere, hvis overhovedet nogen, mod Hillerød.

Pokalturneringen kan vise sig at blive en overskuelig vej til europæisk fodbold for Brøndby.

I det lys skal Hillerød ikke forvente at få noget foræret.

Fodboldfest

Før weekendens kampe i 2. division er Hillerød på niendepladsen, fire point under det oprykningsspil til 1. division, som er klubbens målsætning.

I det store billede er pokalturneringen ikke klubbens første prioritet, men her og nu, med få dage til et pokalbrag på hjemmebane mod en af Danmarks største fodboldklubber, fylder pokalturneringen ikke desto mindre alt i Hillerød Fodbold, der gør klar til den største fodboldfest siden de glade oprykningsdage for godt et år siden – og den største enkeltkamp i Hillerød Fodbolds historie.

Hillerød-Brøndby

Sydbank Pokalen

3. runde

Hillerød-Brøndby

Torsdag 27. september kl. 19.30

Hillerød Stadion

Billetter kan købes her (eller følg linket Hillerød Fodbolds Facebook-side)

Publiceret 24 September 2018 12:17