I St. Lyngby gør de klar til årets store loppemarked, som finder sted 30. september. Arkivfoto

I St. Lyngby gør de klar til årets store loppemarked, som finder sted 30. september. Arkivfoto

Hallen i Store Lyngby bugner af loppe-effekter

Store Lyngby IF holder loppemarked søndag 30. september

arrangement Siden april har flittige mænd og kvinder haft travlt med forberedelserne til Store Lyngby IF Venner's årlige loppemarked. Og søndag 30. september kl. 10 slår man dørene op for loppemarkedet i og omkring Lille Lyngbyhallen.

Loppehallen bugner med effekter, lover de flittige indsamlere. Bøger, malerier, møbler, ting og nips, glas og porcelæn, køkkenting, legetøj, lamper, tøj og sko og rigtig meget mere står linet op og klar til at finde nye hjem.

Hver lørdag har man kørt Nordsjælland tyndt for afhentning af spændende ting og sager, hvor tirsdagene går med at sortere og danne sig et fornuftigt overblik over det indsamlede 'guld'.

Cirka 250 forventningsfulde hjælpere står 30. september klar til at modtage de forventede mere end 3.000 loppefeber-ramte og købelystne kunder og give dem en dejlig dag.

Måtte stoppe indsamling

Ud over at gøre gode fund og handler i de mange boder, er der også mulighed for at byde på udvalgte varer på auktionen kl. 12.30 samt nyde lidt mad og drikke.

Store Lyngby IF Venner har holdt loppemarked siden 1991 og har fået opbygget et populært, godt organiseret og et rigtig hyggeligt marked, der hvert år besøges af mennesker fra det meste af Sjælland.

Også i år har de frivillige modtaget tusindvis af effekter – og faktisk så mange, at man har måttet stoppe indsamlingen et par uger før planlagt. Hallen er simpelthen fyldt.

Overskuddet fra loppemarkedet går fortrinsvist til ungdomsarbejdet i Store Lyngby IF.

Det betyder, at de unge idrætsudøvere kommer på spændende ture, stævner og rejser. Det betyder et billigt kontingent, optimale idrætsredskaber, veluddannede trænere og instruktører og meget mere.

200.000 kr. til unge

I år uddeler Venner omkring 200.000 kr. til ungdomsafdelingerne i Store Lyngby IF.

De overskydende 'lopper' doneres til velgørende organisationer, så når markedet lukker omkring 14-tiden, står bl.a. Røde Kors og Kirkens Korshær klar til at afhente ikke mindst tøj og sko, der gavner fattige børn i den tredje verden.

jesl

Publiceret 23 September 2018 09:00