2.600 unge fra Hillerøds uddannelser deltog i det årlige Studiestartløb i fredags. Foto: Hillerød Byforum

2.600 unge fra Hillerøds uddannelser deltog i det årlige Studiestartløb i fredags. Foto: Hillerød Byforum

Se billederne: 2.600 studerende på løbetur gennem Hillerød

Af
Martin Warming

2600 studerende fra hele Nordsjælland indtog fredag 14. september bymidten i Hillerød.

De mange unge, der er studerende på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser i Hillerød, deltog i det årlig fællesløb 'Studiestartløbet', der blandt andet sendte dem en tur ud i gaderne og en tur over i Slotsparken.

Løbet skal ifølge arrangørerne være med til at styrke sammenholdet blandt de unge på Hillerøds uddannelser.

Det er virkelig livsbekræftende at se, at de her unge er så meget på, som de er. De giver den virkelig gas

"Det gik rigtig godt. Det er virkelig livsbekræftende at se, at de her unge er så meget på, som de er. De giver den virkelig gas, og når jeg sammenligner med min egen ungdom, så havde vi slet ikke det forhold til motion, som de unge har i dag. Det er dejligt at se. Det er en fantastisk tradition, vi har fået bygget op," siger Mette Kragh Faurholdt, der er citykoordinator.

Mange uddannelser samlet

Studiestartløbet er et samarbejde under C4 Foreningen mellem Hillerøds uddannelser, handel og sport.

De får en løbetur gennem byen og får set, at vi har et stort butiksudbud og cafeer og restauranter, som de forhåbentlig har lyst til at benytte sig af

"Vi har så mange uddannelser samlet i Hillerød, og med løbet viser vi de unge, hvor mange der rent faktisk er på uddannelserne i Hillerød. Vi får også vist dem byen. De får en løbetur gennem byen og får set, at vi har et stort butiksudbud og cafeer og restauranter, som de forhåbentlig har lyst til at benytte sig af. Der er jo mange af de unge, der ikke er fra Hillerød og derfor heller ikke kender byen så godt," fortæller Mette Kragh Faurholdt.

Fjerde gang

Løbet er fem kilometer langt. Der er start og mål på Torvet, og de unge løber blandt andet en tur ned gennem Slotsgade, videre over i Slotsparken og rundt om Slotssøen.

"Nu er det fjerde gang, vi arrangerer løbet, så vi kan vel godt kalde det en tradition efterhånden. Tilbagemeldingerne fra uddannelserne plejer at være rigtig gode, og det håber vi selvfølgelig også, at de bliver i år, så vi kan arrangere løbet igen til næste år," siger citykoordinatoren.

Selve løbet begyndte på Torvet og klokken 12.30 og blev sat i gang af borgmester Kirsten Jensen (S). De unge mødte op en halv times tid før og varmede op til tonerne fra dj Christian Slavensky, før de begav sig ud på den fem kilometer lange løbetur.

Løbet er sponseret af Hillerød ByForum, Hillerød Kommune, Nordea, Hillerød Shopping, Hillerød Posten, Klaverfabrikken, Hillerøds Riddere og FrederiksborgCentret.

Publiceret 20 September 2018 13:00