Idrætten skal have en investeringspulje. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Idrætten skal have en investeringspulje. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Langsigtet pulje skal finde penge til idrætsinvesteringer

Flere projekter i pipelinen til ny investeringspulje

Af
Jens Berg Thomsen

Budgettet for 2019 er på plads i Hillerød. Men der er også andre planer med, hvad der skal ske på forskellige kommunale idrætsanlæg - både kommende og nuværende - hen over de kommende år.

Budgetforligsteksten tilkendegiver også velvilje over for blandt andet kunstgræs i Skævinge, et nyt hovedstadion på Selskovvej i Hillerød (hvor Hillerød Fodbolds herrer blandt andet spiller i 2.division), et projekt med kunstgræsbane omkring "Aktivt Gadekær i Hillerød Øst" og en multipark i Hillerød.

Investeringspuljen skal efter planen være på plads til maj næste år. En af måderne til at finde penge til puljen er, at kommunen som en del af budgetaftalen ansætter en fundraiser til at hjælpe med at finde penge.

Vi får måske en mere struktureret måde at søge på. Vi får et større netværk og et blik for hvilke fonde, der passer til hvilke projekter

"Vi har jo søgt penge i fonde før i kommunen, men det, som man kan sige i forhold til den nye funktion, er, at vi måske får en mere struktureret måde at søge på. Vi får et større netværk og et blik for hvilke fonde, der passer til hvilke projekter," siger formand for idræts- og sundhedsudvalget Hanne Kirkegaard (V).

Projekter vi kan komme videre med

Da budgettet blev fremlagt ved et pressemøde, sagde borgmester Kirsten Jensen (S):

"Der er en del ting på tegnebrættet, som er nævnt i planen. Vi skal sammen med fundraiseren finde ud af hvilke projekter, vi bedst kan komme videre med. Og hvis vi ikke kan finde penge på det kommunale budget - som tiderne desværre er - så kan det jo være, at andre også skal have indflydelse på, hvordan projekterne skal udforme sig".

Det er ikke fordi, vi ikke har haft blik for det her før, men det er klart, at en professionel fundraiser vil være længere fremme

Godt med fundraiser

Udvalgsformand Hanne Kirkegaard, at en fundraiser bliver godt for Hillerød til at løfte nye projekter.

"Når vi kigger på ting som streetlab, multipark og aktivt gadekær, så er det projekter, vi ikke kan løfte alene. Og fondene er sat i verden for at støtte nogle af de her ting. Jeg tror, det bliver et givtigt samarbejde for kommunen at have en fundraiser. Det er ikke fordi, vi ikke har haft blik for det her før, men det er klart, at en professionel fundraiser vil være længere fremme," siger Hanne Kirkegaard.

Publiceret 19 September 2018 01:00