Der er plads til flere i gågruppen - der er for både mænd og kvinder, der er mindre mobile. Pressefoto

Der er plads til flere i gågruppen - der er for både mænd og kvinder, der er mindre mobile. Pressefoto

Plads til flere i Sophienborg gågruppen

Tilbuddet er for mindre mobile ældre

motion Gågruppen i Sophienborg har plads til flere deltagere, så hvis du har lyst – eller kender nogen der har – så kom og vær med hver tirsdag kl. 10, når gruppen mødes ved Plejecenter Sophienborg på Axel Jarls Vej 2. Gåturen varer ca. 1 time, og bagefter er der fælles kaffe og te på plejecentret. Sådan lyder opfordringen i pressemeddelelsen fra Frivilligcenter Hillerød.

Gågruppen er for mindre mobile ældre, som ikke kan overskue at deltage i tilbud som eksempelvis stavgang eller vandreture, hvor det ofte kræver, at man kan gå længere ture.

Inge Eriksen fra gågruppen i Sophienborg fortæller i pressemeddelelsen:

”Jeg er en af gågruppens deltagere, som har været med i gruppen, siden den startede i april. Vi går en gang om ugen i en time. Derefter er der kaffe og en sludder i et lokale, som Plejecenter Sophienborg stiller til rådighed. Og der har kun været positive oplevelser.”

”Gruppen består primært af kvinder fra 60-90 år, men der er bestemt også plads til mænd. Stort set ingen kendte hinanden, da vi startede i gruppen, men det har ikke været noget problem, da alle er positive og har lyst til at komme ud på en fælles gåtur. Vi følger hinanden på godt og ondt, og på turene går snakken livligt”, forklarer Inge Eriksen videre.

Gruppens alderspræsident er 90 år, og hun tog for nylig initiativ til en ganske særlig dag for gruppen. Inge Eriksen fortæller med et smil om den hyggelige dag, hvor de startede med en gåtur i Freerslev Hegn, og derefter blev inviteret hjem til et fantastisk kaffebord med hjemmebag af de bedste økologiske og velsmagende råvarer.

”Det var en rigtig dejlig og oplevelsesrig dag, og vi gik alle meget opløftede og rørte derfra. Kom og gå med. Det er meget anbefalelsesværdigt,” slutter Inge Eriksen ifølge pressemeddelelsen.

Kom med! er et samarbejde mellem Frivilligcenter Hillerød, Hillerød Kommune, en række lokale foreninger og frivillige med formålet at forebygge ensomhed blandt ældre gennem at styrke og udvikle lokale fællesskaber.

Et af indsatsområderne i projektet er gågrupper for svagere ældre borgere i Hillerød – vil man starte en gruppe op, så kan man kontakte Tine Liisberg Frivilligcenter Hillerød.

Publiceret 14 September 2018 05:00