'Rumours' åbner i gården ved Torvet 7, hvor Charlotte Austad sælger både vintage-inspireret tøj og erotisk legetøj. Foto: Mdt

'Rumours' åbner i gården ved Torvet 7, hvor Charlotte Austad sælger både vintage-inspireret tøj og erotisk legetøj. Foto: Mdt

Charlotte åbner butik med retro-kjoler og erotisk legetøj

'Rumours' åbner i gården på Torvet 7, hvor Charlotte Austad fra Ny Hammersholt sælger både feminint tøj til kvinder og erotisk legetøj

Af
Mette Dolmer Thygesen

handelsliv Hillerød får en ny butik, hvor det feminine og de kvindelige former er i fokus.

Bag den nye butik 'Rumours', som åbner i gården på Torvet 7 til højre, står 49-årige Charlotte Austad fra Ny Hammersholt.

"Jeg har altid haft en drøm om at åbne mit eget. Mine venner siger også, at det har jeg talt om i 30 år. Jeg skulle bare finde formen - et koncept, der kunne bære det og som føltes rigtigt for mig. Så jeg tænkte over, hvad jeg selv savner at kunne købe i Hillerød," siger hun.

Skru op for diva-attituden

Hun slår derfor lørdag 15. september dørene op for 'Rumours', hvor hun sælger retro-tøjmærker, som er inspireret af rockabilly, pin-up og 1950'erne. Kunderne vil også kunne finde erotisk legetøj som for eksempel vibratorer i en lille afdeling for sig selv i butikslokalerne, hvor de også kan kigge på fotobøger og erotiske tegneserier.

Kunderne kan skrue op for diva-attituden, uden de behøver ligne en pinup-model hver dag. De kan godt tilføje lidt 'va-va-voom' på en helt almindelig hverdag

Charlotte Austad står bag den nye butik Rumours på Torvet i Hillerød. Foto: Mdt

Charlotte Austad står bag den nye butik Rumours på Torvet i Hillerød. Foto: Mdt

"Tøjbutikken er det, der møder øjet, når man kommer, men det er ikke en rendyrket tøjbutik. Det er et univers med det kvindelige og feminine i fokus, og jeg har udvalgt de ting, jeg selv synes er lækre, pæne og feminine. Kunderne kan skrue op for divaattituden, uden de behøver ligne en pinup-model hver dag. De kan godt tilføje lidt 'va-va-voom' på en helt almindelig hverdag. Jeg sælger også lingeri, som er vintageinspireret - der er mange mænd, som godt kan lide en kvinde i blonder med strømpeholder og 'bullet bra', også selvom man ikke er åleslank. Man må godt vise, man er kvinde," siger Charlotte Austad.

Sagde lederjob op

Charlotte Austad, som tidligere har været folkeskolelærer i Alsønderup og senest afdelingsleder i 10. klassecentret i Ølstykke, sagde sit gode lederjob op, efter hun endelig fandt det rette butikslokale i Hillerød.

Jeg gerne vil være med til at booste den stemning, der er i Hillerød. Her mange gode tiltag med loppemarked på Torvet og andre butikker end de gængse. Hvem siger, at man ikke kan give den lidt gas i provinsen

"Jeg havde kigget i et stykke tid, men da jeg så, dette lokale blev ledigt, sprang jeg til. Det ligger rigtig centralt i byen, lige ud til Torvet, men samtidig lidt tilbagetrukket i et hyggeligt gårdmiljø med både vinbaren Skänk, en skrædder med mere," siger butiksindehaveren, som ikke var i tvivl om, at hendes butik skulle ligge i netop Hillerød:

"Det er selvfølgelig rart, at det er tæt på, hvor jeg bor, og Hillerød er jo et knudepunkt i Nordsjælland med slottet, søen og handelslivet. Men samtidig handler det også om, at jeg gerne vil være med til at booste den stemning, der er i Hillerød. Her mange gode tiltag med loppemarked på Torvet og andre butikker end de gængse. Hvem siger, at man ikke kan give den lidt gas i provinsen?," spørger hun retorisk med et smil.

Charlottes nye butik byder både på 50'er-inspirerede kjoler og erotisk legetøj. Foto: Mdt

Charlottes nye butik byder både på 50'er-inspirerede kjoler og erotisk legetøj. Foto: Mdt

Dele sin passion

"Jeg kunne også bare have ladet det blive ved, at jeg købte ind i København eller på nettet, men jeg vil gerne dele min passion og inspirere andre. Det er en satsning at åbne en fysisk butik, men for mig er det attraktive også at mødes med folk, snakke, få en kop te og hænge ud i butikken. Jeg tror, nogle sætter pris på at komme ind i en butik og selv se og røre ved tingene," siger hun.

Jeg kunne også bare have ladet det blive ved, at jeg købte ind i København eller på nettet, men jeg vil gerne dele min passion og inspirere andre

Udover kjoler, skjorter, nederdele, undertøj, erotisk legetøj med mere kan kunderne også købe de borde, spejle eller lamper, som Pjot Antik leverer til butikken, og Charlotte Austad vil også invitere til arrangementer som oplæsningsaftner eller håropsætning og makeuplægning med efterfølgende fotografering.

'Rumours' inviterer til åbningsreception lørdag 15. september kl. 11-14, hvor Charlotte Austad byder på bobler og snacks.

Publiceret 14 September 2018 08:00