Primsodtager Niels Hoé med (fra venstre) specialkonsulent Jens Frost, chefkonsulent Helen Lundgaard, enhedschef Kåre Albrechtsen og Susie Uldall Klausen fra GF Forsikring i Hillerød. Foto: GF Fonden

Primsodtager Niels Hoé med (fra venstre) specialkonsulent Jens Frost, chefkonsulent Helen Lundgaard, enhedschef Kåre Albrechtsen og Susie Uldall Klausen fra GF Forsikring i Hillerød. Foto: GF Fonden

75.000 kr. til cykel- projekt uddelt i Hillerød

Tidligere cykelrytter Niels Hoé modtog GF Fondens trafikpris

prisuddeling Regionsgården i Hillerød dannede rammen, da den tidligere cykelrytter Niels Hoé modtog GF Fondens nationale trafikpris og 75.000 kroner.

I Nordsjælland og hele hovedstadsområdet bliver cykelpendling over længere afstande mere og mere udbredt. Transporten foregår blandt andet på racercykler – og i stigende grad også på elcykler. Det er godt for både sundheden og miljøet, men det stiller samtidig store krav til opmærksomhed og reaktionsevne.

Seminarer for ansatte

Derfor har den tidligere cykelrytter og nuværende cykelrådgiver Niels Hoé søgt GF Trafikpris for at gøre noget ved sagen, og han arrangerer i denne tid en række seminarer for ansatte på Rigshospitalet, Herlev Hospital og Regionsgården i Hillerød.

Bag GF Trafikpris står GF Forsikrings fond, og prisen uddeles hvert år til projekter, der gør sig særligt udmærkede ved at være nytænkende, involverende og have potentiale til større udbredelse.

Det er andet år i træk, at Niels Hoé modtager GF Trafikpris. Sidste år var det for projektet 'Styr på cyklen', der rettede sig mod motionscyklister. Og nu er det projektet 'Hurtigt cyklende pendlere', der har indbragt støtten til den lokale cykel-ekspert.

GF’s Susie Uldall Klausen takkede ved prisoverrækkelsen også Region Hovedstaden, der igennem en lang række tiltag bakker aktivt op om trafiksikkerheden og fremme af cyklisme.

"Vi vil gerne gøre det nemt at træffe det grønne og sunde transportvalg i Region Hovedstaden," siger Kåre Albrechtsen, som er enhedschef i Center for Regional Udvikling, der har til huse i Hillerød.

65 procent af de ansatte på Regionsgården pendler i dag dagligt i egen bil. Målet er, at regionen skal være 100 procent fossilfri i 2050.

Ny ansøgningspulje

GF Fondens nationale trafikpriskomite består af repræsentanter for GF Forsikring, Ulykkes Analyse Gruppen, Rådet for Sikker Trafik og fra det kommunale område. Der er netop åbnet for nye ansøgninger til en pulje på i alt 400.000 kroner.

Ansøgningen sendes via www.gftrafikpris.dk, og fristen er 21. oktober.

jesl

Publiceret 14 September 2018 06:00