Forleden blev programmet til årets Hillerød November Festival præsenteret. Privatfoto

Forleden blev programmet til årets Hillerød November Festival præsenteret. Privatfoto

November-festival vil gerne markere Hillerød

Arrangør melder om mangfoldigt program, når Hillerød blænder op for festival til november

Af
Jens Berg Thomsen

Der er med arrangørernes ord tale om et utroligt bredt program, når Hillerød Kommune til november bliver scene for "Novemberfestival". Forleden kunne folkene bag festivalen præsentere programmet til et pressemøde i Støberihallen.

"Vi gør et forsøg på at markere Hillerød i vores region og også gerne lidt udenfor ved at præsentere et meget professionelt program, der er utrolig bredt," siger Claus Levinsen, der er formand for Hillerød Musik & Teater og er en del af arrangørerne.

Også De Røde Veste med

Ud over hans egen forening er blandt andet Klaverfabrikken, Slotsbio og som noget nyt "De Røde Veste" fra Støberihallen en del af arrangørerne.

"Vi er er ret sammentømrede," siger Claus Levinsen og nævner, at De Røde Veste blandt andet har arrangeret standup til festivalen, og at der også kommer koncert med Poul Krebs og Sko & Torp, men at der også bliver en opførelse af "Carmen", som George Bizet har komponeret.

Vi gør et forsøg på at markere Hillerød i vores region og også gerne lidt udenfor ved at præsentere et meget professionelt program, der er utrolig bredt

I Frederiksborg Slotskirke kommer der til at være koncert med et kammerkor, og der bliver gudstjeneste med Bachs kantater og stygekvartet i Præstevang Kirke.

Ingen støtte fra eventpuljen

Folkene bag festivalen havde søgt Hillerød Kommunes eventpulje, men det er ifølge Claus Levinsen en af de "tidsler", der er bag arrangementerne, for støtten blev ikke givet, siger han.

"Vi havde forestillet os, at vi ville få nogle midler der, så det er vi ærgerlige over," siger han, men han fortæller også, at festivalen kører som planlagt alligevel.

"Vi må splejse lidt, og vi kan godt hive den hjem, men vi er frivillige foreninger, der ikke nødvendigvis hiver de store overskud hjem," siger han.

Festivalen varer fra den 1. november og frem til den 18. november.

Man kan læse hele programmet på www.hillerodfestival.dk.

Publiceret 12 September 2018 06:00