Egon Smed, som mange kendte fra Torvets Vin & Tobak, som han selv stod i ugens syv dage, er død. Privatfoto

Egon Smed, som mange kendte fra Torvets Vin & Tobak, som han selv stod i ugens syv dage, er død. Privatfoto

Mindeord: Egon Smed er død

Mindeord Mindeord om Egon Smed, Gl. Holmegårdsvej 57, Hillerød.

Indsendt af Håndboldens Venner – Hillerød Håndboldklub – Per Hansen og Per Lykke.

Egon Smed døde søndag den 2. september efter kort tids sygdom i en alder af 72 år.

Smed var født på Langeland og endte i 1969, 23 år gammel, i Hillerød med ansættelse i tøjforretningen Børch, hvor han arbejde en del år, indtil han blev ansat i HD Vask. Her var han, indtil han åbnede egen forretning i Helsingør og endelig i slutningen af 1990’erne overtog Torvets Vin & Tobak, som han passede alle ugens syv dage, helt frem til sin pludselige sygdom.

Sideløbende med hans erhvervskarrierer stod håndbolden hans hjerte nært – ikke som aktiv, men i støtteforeningen FIF’s Venner der senere blev omdannet til Håndboldens Venner – Hillerød Håndboldklub, da FIF og HG Håndbold blev lagt sammen. Her lagde han en stor arbejdskraft i foreningens mangfoldige engagementer, heri blandt bankospil – Musikklubben Lindeskov – Kræmmermarked og ikke mindst Julefrokost med Bamses Venner i Frederiksborg Hallen, som var en stor succes i mere end 10 år.

Smed var enebarn, som hans forældre også var, så hans familie var Håndboldens Venner – hvor han lagde al sin energi og har igennem tiderne været hovedkraften bag indsamling af rigtig mange midler til Hillerød håndboldklub.

Såvel i forretningslivet som i Håndboldens Venner var Smed en afholdt og markant person, hvor mange har fået en god, en sjov og nogle gange en fortrolig samtale om stort og småt.

Egon Smed vil blive savnet af mange – Ære være hans minde.

Per & Per

Publiceret 12 September 2018 14:30