Peter Langer, Mie Laustsen og Dan Riise klippede sammen snoren til den udvidede p-plads. Pressefoto

Peter Langer, Mie Laustsen og Dan Riise klippede sammen snoren til den udvidede p-plads. Pressefoto

Snoreklip: Så blev teglgårdssøens udvidede p-plads åbnet

Politikerne i byplanudvalget klippede tirsdag snoren til flere gratis p-pladser i nærheden af Hillerød Station

parkering Der var kaffe og croissanter til pendlerne, da Hillerød Kommune tirsdag 4. september indviede udvidelsen af parkeringspladsen ved Teglgårdssøen. Pladsen, som det er gratis at parkere på, så længe man vil, er udvidet med 102 pladser.

Byrådspolitikerne og medlemmer af Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Dan Riise (V), Mie Laustsen (S) og Peter Langer (SF) klippede snoren ved indvielsen.

Slå et slag for ledige pladser

Dan Riise, som er formand for udvalget, sagde ifølge en pressemeddelelse blandt andet ved åbningen:

Ved at benytte sig af denne plads hjælper man både med at give lidt mere plads på motorvejen og at spare vores miljø for noget CO2-udslip

”I denne byrådsperiode, som jo startede i januar, har partierne bag konstitueringen lagt vægt på nogle meget specifikke problemer, der er i Hillerød. Det ser man, hvis man ser på navene på de udvalg, vi har nedsat. Teknisk udvalg er blevet til Arkitektur- byplan og trafikudvalget. Det har vi gjort, fordi vi gerne vil gøre noget ved problemerne på de tre områder. Og trafikken og parkering i byen er et af vores fokuspunkter".

Han glædede sig over, at kommunen tirsdag kunne åbne for udvidelsen:

"Vi vil gerne slå et slag for de mange ledige pladser lige her ved siden af s-toget. Ved at benytte sig af denne plads hjælper man både med at give lidt mere plads på motorvejen og at spare vores miljø for noget CO2-udslip. Og så er jeg nødt til at sige – Størrelsen betyder noget, i hvert fald, når vi snakker om antallet af P-pladser," lød det fra formanden.

324 pladser

Parkeringspladsen har nu i alt 324 pladser:

Det skulle gerne sikre, at vi alle sammen altid kan komme af med vores biler, når vi skal med toget eller har andre gøremål i byen

"Det skulle gerne sikre, at vi alle sammen altid kan komme af med vores biler, når vi skal med toget eller har andre gøremål i byen. Den nye del vil blive overvåget, og der kommer også lys på ligesom den gamle del af pladsen. Med denne udvidelse sikrer Hillerød Kommune, at behovet for parkering tæt ved stationen bliver løst et stykke tid ud i fremtiden, og i hvert fald til den nye station ved Favrholm åbner i 2021, hvor der jo også kommer 450 nye p-pladser," sagde Dan Riise.

Publiceret 07 September 2018 07:00