Hillerød Kommune opkvalificerer blandt andet ledige til ufaglærte jobs på byggepladser, fortæller jobcenterchef. Arkivfoto

Hillerød Kommune opkvalificerer blandt andet ledige til ufaglærte jobs på byggepladser, fortæller jobcenterchef. Arkivfoto

Færre ledige: Masser af arbejde i Hillerød

Stor efterspørgsel på arbejdskraft blandt Hillerøds virksomheder

beskæftigelse Ledigheden i Hillerød Kommune er nu på det laveste niveau i mere end 10 år. Det viser tal fra juli måned 2018, hvor ledighedsprocenten er nede på 2,4 pct. Formand for udvalget for Erhverv, Turisme og Beskæftigelse, Thomas Elong (V), glæder sig over resultatet.

”Det glæder mig meget, at det er lykkedes at nedbringe ledigheden i Hillerød Kommune til et niveau, der er ligeså lavt som for ti år siden. Vi er sikre på, at det skyldes et erhvervsliv i vækst og en solid indsats fra vores medarbejdere i jobcentret,” siger Thomas Elong i en pressemeddelelse.

Færre ledige flygtninge

Ledigheden er også faldet blandt de borgere, der er længere fra arbejdsmarkedet. For eksempel er antallet af ledige flygtninge faldet med 38 pct. siden juli sidste år, mens antallet af ledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere er faldet med 10 pct.

Det glæder mig meget, at det er lykkedes at nedbringe ledigheden i Hillerød Kommune til et niveau, der er ligeså lavt som for ti år siden

”Vi nyder godt af, at erhvervslivet er i vækst. Særligt inden for byggebranchen oplever vi stor efterspørgsel efter arbejdskraft. Derfor har vores jobcenter i samarbejde med Nordsjællands Rekrutteringsservice arbejdet intensivt på at sætte målrettet efteruddannelse i gang, så ledige Hillerødborgere får kompetencer, der kan matche virksomhedernes behov,” siger Thomas Elong i pressemeddelelsen.

At erhvervslivet er i vækst i Hillerød Kommune, viser statistikkerne tydeligt. Antallet af beskæftigede på virksomhederne i kommunen er fra januar til juni steget med 2,8 pct. eller godt 650 mennesker.

Alle arbejdsparate skal i job

Den positive udvikling skal udnyttes fuldt ud.

”Det er vigtigt, at vi nu arbejder videre med at få alle, der er parate til job, i arbejde. Der er stadig 823 ledige i Hillerød, som er parate til at tage et job med det samme. Dem skal vi også have i arbejde og derfor vil vi fortsætte den målrettede aktiveringsindsats og det gode samarbejde med erhvervslivet” siger han.

Arbejdsmarkedschef Stine Hollendsted supplerer:

”I samarbejde med de øvrige jobcentre i Nordsjælland opkvalificerer vi ledige til ufaglærte jobs på byggepladser. Virksomhederne har taget godt imod de nyuddannede kandidater. Ud af i alt 33 gennemførte kursusforløb, har 30 fået job,” siger hun.

Ud af i alt 33 gennemførte kursusforløb, har 30 fået job

Der igangsættes yderligere tre uddannelsesforløb målrettet Bygge- og Anlægsbranchen i 2. halvår 2018.

gs

Publiceret 06 September 2018 11:03