Halvdelen af de penge, vi plejer at give videre til foreningerne, kommer fra kræmmermarkedet, så vi kommer virkelig til at mangle nogle penge i regnskabet, siger Lasse Petersen, der er formand for Klub Frivillig i Skævinge. Arkivfoto: Martin Warming

Halvdelen af de penge, vi plejer at give videre til foreningerne, kommer fra kræmmermarkedet, så vi kommer virkelig til at mangle nogle penge i regnskabet, siger Lasse Petersen, der er formand for Klub Frivillig i Skævinge. Arkivfoto: Martin Warming

"Der kommer virkelig til at mangle nogle penge i regnskabet"

En stor del af de penge, som Klub Frivillig giver videre til foreningslivet i Skævinge, kommer fra kræmmermarkedet

Af
Martin Warming

konsekvenser Klub Frivillig i Skævinge er en af de foreninger, der bliver ramt på pengepungen, når Hillerød Kræmmermarked lukker.

Klub Frivillig, der blandt andet har Partyteltet på kræmmermarkedet, er en forening, der består af frivillige, der hjælper til ved at række arrangementer for på den måde at tjene penge, der bliver givet videre til idrætsforeningerne i Skævinge.

Og en stor del af de penge kommer fra kræmmermarkedet, fortæller Lasse Petersen, der er formand for Klub Frivillig.

"Halvdelen af de penge, vi plejer at give videre til foreningerne, kommer fra kræmmermarkedet, så vi kommer virkelig til at mangle nogle penge i regnskabet, som vi nu skal forsøge at skaffe på en anden måde. Skønne Skævinge kan være et alternativ, men der er ingen tvivl om, at vi skal arbejde meget mere for at tjene det, vi tjener på kræmmermarkedet," siger Lasse Petersen.

"Vi har mødt en masse mennesker på kræmmermarkedet gennem årene - både fra erhvervslivet og foreningslivet - og på den måde har vi fået opbygget et rigtigt godt netværk. Det betyder, at man næsten altid kender en, man lige kan ringe, hvis man har brug for hjælp til et eller andet - eller hvis vi har brug for nogle at sparre med i forbindelse med nogle af de andre arrangementer, vi er med til. Det kommer vi virkelig til at savne. Det må jeg erkende," siger Lasse Petersen.

Han frygter også, at nogle af de frivillige i Klub Frivillig vil falde fra.

"Vi har mange frivillige, der kun hjælper til på kræmmermarkedet og ikke nogle af vores andre arrangementer, fordi de synes, det er sjovt og hyggeligt. Og jeg frygter, at vi kan miste nogle af dem," siger Lasse Petersen.

"Og så er vi selvfølgelig også rigtig kede af, at kræmmermarkedet lukker, fordi vi selv synes, at vi har fået stablet nogle gode arrangementer på benene i Partyteltet - blandt andet damefrokosten og 90'er-festen, som jeg er sikker på, at mange af vores gæster også kommer til at savne," slutter Lasse formanden.

Publiceret 28 August 2018 13:00