Tommy Sylvest er ny rektor på HF & VUC på Milnersvej.

Tommy Sylvest er ny rektor på HF & VUC på Milnersvej. Pressefoto

Ny rektor: "Det er et drømmejob"

HF & VUC Nordsjælland på Milnersvej har fået ny rektor

job Tommy Sylvest er netop tiltrådt som ny rektor for HF & VUC Nordsjælland på Milnersvej i Hillerød.

Tommy Sylvest er 59 år, cand. Mag. i historie og psykologi og kommer direkte fra en stilling som forstander for VUC&hf Nordjyllands afdeling i Frederikshavn. Således har skolen fået en ny rektor med et sektorkendskab foruden et arbejdsliv, som byder på erfaringer med ledelse fra det private erhvervsliv samt fra andre uddannelsesinstitutioner.

Tommy Sylvest har tillige en omfattende undervisningserfaring, og bestyrelsesformand for HF & VUC Nordsjælland, Bolette Christensen, er meget tilfreds med ansættelsen af Tommy.

"Jeg tror på, at vi med Tommy Sylvest ved roret får en rektor, som formår at bringe vores meget veldrevne og velfungerende skole videre i en tid med store forandringer, som kræver evne til at tænke og agere strategisk og agilt udadtil og ikke mindst skabe tillid, dialog og udvikling indadtil," siger hun i en pressemeddelelse.

Et drømmejob

For Tommy Sylvest er der tale om drømmejob, som han faktisk har haft i kikkerten længe.

"Jeg overvejede faktisk at søge tilbage i 2015, hvor samme stilling var opslået, men timingen var ikke rigtig. Det er den nu," siger han.

Vigtigst for jobskiftet har dog været et hjerte som banker for VUC-sektoren og for de kursister, for hvem undervisning og mødet med lærerne på skolens mange uddannelser har en afgørende betydning for at gøre drømme til virkelighed og sikre, at alle unge og voksne får mulighed for uddannelse og senere job og karriere.

”VUC-sektoren har en helt særlig kultur båret af de medarbejdere og de kursister, der har deres daglige gang i vores verden. VUC skaber flotte resultater, og netop kombinationen af de forskellige tilbud på AVU, FVU, OBU og HFE/HF2 betyder et levedygtigt og fleksibelt uddannelsesmiljø, der formår at møde kursister i øjenhøjde og dermed skabe tydelig faglig og menneskelig progression," siger Tommy Sylvest i pressemeddelelsen.

Flytter

For Tommy Sylvest har jobskiftet på privatfronten betydet en flytning fra Frederikshavn til Hillerød.

”Det føles helt rigtigt at være kommet til Nordsjælland. Min kone og jeg har tidligere boet i København, men faktisk stammer mit slægtsnavn 'Sylvest' fra Gørløse-, Harløse- og Skævinge-kanten, så det er lidt som at komme hjem".

Tommy Sylvest glæder sig til at møde elever, kursister og ansatte, som alle møder ind i løbet af uge 32.

Skolens tidligere rektor, Ruth Kirkegaard, stoppede med udgangen af sidste skoleår for at tiltræde en ny stilling som rektor på Rungsted Gymnasium 1. august. Ruth Kirkegaard har været rektor på skolen i tre år.

mw

Publiceret 07 August 2018 08:03