For tiden ligger der kun en fodboldbane på det område, der den 8.-11. august skal huse Østfestival nummer tre. Koordinator Marie Schmidt og formand for Østfestivalen Lucas Antonio Madsen er et par af nøglepersonerne bag Østfestivalen.

For tiden ligger der kun en fodboldbane på det område, der den 8.-11. august skal huse Østfestival nummer tre. Koordinator Marie Schmidt og formand for Østfestivalen Lucas Antonio Madsen er et par af nøglepersonerne bag Østfestivalen. Foto: Paul-Erik Kirkegaard

Masser af sport i Østfestivalen

Den tredje Østfestival åbner den 8. august, og så er der i de næste fire dage gang i masser af aktiviteter på sportspladsen ved siden af Grønnevang Skole, afdeling Østervang (den tidligere Skanseskolen)

Onsdag den 8. august er en dag, mange børn, unge og voksne i Østbyen ser frem til med store forventninger. Den dag åbner nemlig den tredje Østfestival, og så er der gang i masser af aktiviteter de næste fire dage. Man slutter først lørdag aften med spisning klokken 18 og live musik klokken 20-22.

"Østfestivalen er en lokal festival for børn, unge og familier, og festivalen laves af lokale. Det er en sports- og kulturfestival, men der er mere sport og musik," siger Marie Schmidt, der er koordinator for Østfestivalen.

100 frivillige

Omkring 100 frivillige sørger for, at festivalen kommer op at stå, kører i fire dage og pilles ned igen, og det er stadig muligt at melde sig som frivillig ved at ringe til Marie Schmidt på 26 24 64 70.

"Så bliver man en del af et spændende fællesskab," siger hun.

"Ja, og så får man gratis mad på festivalen," supplerer Lucas Antonio Madsen, der er formand for Østfestivalen.

De fire dages Østfestival rummer et hav af aktiviteter. Programmet kan studeres nærmere på Østfestivalens side på Facebook, ligesom Hillerød Posten i sidste uge lagde programmet ud på sin hjemmeside.

Hillerød spis med gratis

I år inviterer Østfestivalen hele Hillerød til gratis aftensmad den første aften, hvor der klokken 18 ved langborde bliver serveret pasta, kødsovs og råkost.

"Fællesspisningerne i Hillerød er et fedt koncept, som vi gerne vil deltage i", siger Marie Schmidt.

"Det er en måde at invitere lidt bredere ud på og fortælle, at Østfestivalen er for alle. Jo flere, der får øjnene op for det, jo bedre," siger Lucas Antonio Madsen, der også regner med godt vejr og derfor også flere gæster end sidste år.

Lokale står bag

Festivalen laves af lokale folk og foreninger, og en del af Hillerøds sportsklubber står for en række af aktiviteterne, hvor også Hillerød Bibliotek og Bymuseum er med. Sponsorer og kommunen har sørget for, at der er penge til et budget på omkring 135.000 kroner, og det er noget mindre end de første to år.

Kommer man i bil til Østfestivalen, kan man parkere på Grønnevang Skoles p-plads, og med bybus 301 står man af ved Grønnevang Kirke, så er der ikke mange meter til festivalpladsen.

Man kan købe mad og drikke på pladsen, og lige for tiden satser man hårdt på at finde flere, der i løbet af dagen vil sælge egen mad fra en bod. Interesserede kan kontakte Marie Schmidt. Der bliver hver dag lavet aftensmad, der kan købes for 20 kroner, og menuerne kan ses i programmet.

Publiceret 05 August 2018 06:00