En flydebro sørger for, at håndværkerne kommer tørskoet på arbejde og hjem igen.

En flydebro sørger for, at håndværkerne kommer tørskoet på arbejde og hjem igen. Foto: Martin Warming

Kongeligt 'fristed' renoveres

Håndværkere i er øjeblikket ved at renovere bygningerne på Louises Ø

Af
Martin Warming

renovering Hvis du har gået en tur i Frederiksborg Slotshave for nylig, så har du sikkert også lagt mærke til den flydebro, der i øjeblikket forbinder den lille ø Louises Ø midt ude i Ødammen med 'fastlandet'.

Broen bruges af håndværkere, der er i gang med at renovere bygningerne på Louises Ø, fortæller slotsgartner John Nørgaard Nielsen.

"Vi er i gang med en istandsættelse af de bygninger, der ligger på øen. Det er primært taget, der skal laves, men vi laver også nogle sikringer af bygningerne. Det er også vores plan at få kigget på de palisadepæle, der går hele vejen rundt om øen," siger slotsgartneren til Hillerød Posten.

Bygningerne på Louises Ø stammer tilbage fra Frederik den 7.'s tid.

Bygningerne på Louises Ø stammer tilbage fra Frederik den 7.'s tid. Foto: Martin Warming

Det var Frederik den 7., der byggede øen som en miniature af en norsk herregård. Historierne fortæller, at kongen brugte øen, når han havde behov for at trække sig lidt væk fra de officielle pligter og slappe af. Øen er opkaldt efter Frederik den 7.'s hustru, Louise Rasmussen - måske bedre kendt som Grevinde Danner.

John Nørgaard Nielsen fortæller, at håndværkerne forventes at være færdige med deres arbejde på øen i løbet af et par måneder.

Bygningerne på Louises Ø er en kopi af en norsk herregård.

Bygningerne på Louises Ø er en kopi af en norsk herregård. Foto: Martin Warming

Publiceret 02 August 2018 16:00