New Note Festival starter på torsdag. Arkivpressefoto: Simon Zarlang

New Note Festival starter på torsdag. Arkivpressefoto: Simon Zarlang

New Note klar til tre dages festival

Frivillige åbner torsdag portene til årets New Note Festival i gården ved Klaverfabrikken og i Truckhallen

Af
Mette Dolmer Thygesen

musik Koncerter med navne som VETO, Emil Kruse og Fugleflugten, øl fra et mikrobryggeri i Gørløse og en kold vegansk is fra Banana.

Det er, hvad omkring 50 frivillige og en styregruppe på otte unge er klar til at byde velkommen til på torsdag, hvor New Note Festival skydes i gang på området omkring og i Klaverfabrikken.

De frivillige er disse dage ved at stille og gøre klar til festivalen, som løber af stablen i en hyggelig oase af en festivalplads med rullegræs og hjemmetømrede møbler.

Emil Kruse spiller fredag aften på New Note Festival.

Emil Kruse spiller fredag aften på New Note Festival.

"Det er altid spændende at komme i gang med at bygge festivalpladsen op og møde alle de engagerede frivillige. Vi lægger meget vægt på, at de frivillige har det godt, hygger sig og lærer hinanden at kende - og giver dem mulighed for at sætte deres eget præg på New Note Festival," siger Signe Weinrich fra styregruppen.

Øl og is

New Note Festival, som varer i tre dage frem til og med lørdag 4. august, præsenterer både større navne og ny og interessant up-coming musik fra den danske musikscene. På programmet er der derfor blandt andre Aufori med lokale Anna Ritsmar i front, og Klaverfabrikkens sangskriverklub Red Hill Songwriters præsenterer hver dag et udpluk af de bedste navne fra den lokale sangskriverscene.

Også Moody spiller på årets festival. Pressefoto

Også Moody spiller på årets festival. Pressefoto

Der er også lidt for ganen at komme efter. For som noget nyt i år har de frivillige indledt et samarbejde med mikrobryggeriet 'Dry & Bitter' i Gørløse, så man kan købe deres øl i baren. 'Banana' sørger for salg af vegansk is på festivalpladsen.

"Vi fik kontakt til bryggeriet, som tilbød os en prøvesmagning, og vi fik et godt samarbejde stablet på benene. Bryggeriet er stadig et nyt navn i Danmark, så vi synes, det er win-win for begge parter, at de kommer og sælger deres øl. Vi kan hjælpe hinanden," siger Signe Weinrich.

Gerne flere gæster

Billetsalget får ifølge Signe Weinrich,som Hillerød Posten talte med fredag formiddag "fint" - men festivalen kan ikke hænge "udsolgt"-skiltet i døren endnu:

"Vi kunne da godt tænke os, at der var lidt flere, der havde lyst til at komme. Men sommervejret er også over os lige nu, så mon ikke mange er i sommerhus og snart vender tilbage. Uanset hvad er vi rigtig spændte, for det bliver fantastisk, om der så kommer 30 eller 200 mennesker. Det er altid megahyggeligt, og antallet går ikke ud over den gode stemning".

Sidste år spillede blandt andre Fribytterdrømme. Arkivpressefoto: Simon Zarlang

Sidste år spillede blandt andre Fribytterdrømme. Arkivpressefoto: Simon Zarlang

Når publikummet ikke er så stort som til landets store festivaler, er der også mulighed for at komme tættere på kunstnerne.

New Note Festival finder i år sted for 13. gang. Programmet byder ud over de nævnte kunstnere blandt andre på Female Forest, Ibrahim Electric, Moody, Moses: "Andreas", Silent Laika, Yune, Järv, Hong Kong og mange flere.

Publiceret 31 July 2018 07:00