En gnist under græsslåning antændte formentlig marken ved Lønholtvej. Foto: Mostphotos

En gnist under græsslåning antændte formentlig en mark fredag aften. Foto: Mostphotos

Marker brød i brand

Tre gange opstod der brand i marker i weekenden i hillerødområdet

Brandvæsnet har i weekenden haft travlt med at slukke markbrande i Hillerød og omegn i den knastørre natur.

Fredag omkring klokken 17.17 kom en melding ind om en markbrand på Lindholmvej syd for Lystrup. Her måtte mandskab fra både Station Hillerød, Station Slangerup og Station Stenløse køre ud til markbranden, som ifølge brandvæsnet bredte sig over en 50.000 kvadratmeter stor kornmark.

Brand er formentlig startet af en gnist fra en mejetærsker, oplyser Nordsjællands Politi. Ved 20.30-tiden var branden under kontrol, men der var en del efterslukningsarbejde.

Græsslåning antændte brand

Også klokken 17.21 fredag fik politi og brandvæsen en melding om markbrand. Denne gang var ilden opstået ved Ellegårdsvej mellem Ullerød og Tulstrup.

Branden var ifølge Nordsjællands Politi opstået, ved at en mand havde slået græs. De nærmere omstændigheder ligger dog endnu ikke klart. Her bredte branden sig på 20.000 kvadratmeter, oplyser brandvæsnet, som også her måtte indhente ekstra mandskab til brandslukningen. Branden var under kontrol ved 20-tiden.

Teknisk fejl gav brand

Også søndag måtte brandvæsnet rykke ud. Her var en teknisk fejl i en mejetærsker tilsyneladende årsagen til, at der søndag omkring klokken 14.04 opstod brand i den i Uvelse, oplyser Nordsjællands Politi. Brandvæsnet var ude at slukke og efterslukke branden og sikre sig, at den ikke bredte sig til den mark, mejetærskeren stod på, oplyser politiet.

Mb/mdt

Publiceret 23 July 2018 11:16