Ole Kongsbak skal være byggechef for det kommende Nyt Hospital Nordsjælland. Pressefoto

Ole Kongsbak skal være byggechef for det kommende Nyt Hospital Nordsjælland. Pressefoto

Ole Kongsbak ansat som byggechef for nyt hospital

Ole Kongsbak starter som byggechef for Nyt Hospital Nordsjælland

byggeri Nyt Hospital Nordsjælland har ansat Ole Kongsbak som byggechef for det nye hospital, som skal bygges i Hillerød. Han kommer fra en stilling som byggechef for det netop indviede bryghusprojekt i Realdania By og Byg A/S – bedre kendt som BLOX.

"Vi glæder os til at få Ole Kongsbak med på holdet, der bl.a. fra sin tid med BLOX har erfaring med store, komplekse byggerier og erfaring med internationale rådgivere foruden udvikling af området mod lokalsamfundet. Den erfaring bliver relevant at få i spil for vores kommende hospital i Nordsjælland," udtaler projektdirektør Henrik Schødts.

International karriere

60-årige Ole Kongsbak er uddannet Bygningskonstruktør. Han har tidligere slået sine folder hos Pihl & Søn, hvor han har været projektansvarlig for en række udenlandske og danske projekter.

Ole har tidligere i sin karriere boet seks år i England, Wimbledon, hvor han bl.a. stod for ombygning og renovering af en række Sheraton-hoteller i det centrale London.

Det er da også netop erfaringen med samarbejde med udenlandske rådgivere, som han ser frem til at få i spil hos Nyt Hospital Nordsjælland.

"Jeg ser meget frem til at gøre brug af de erfaringer, jeg har høstet gennem min karriere og sætte dem i spil på et så markant, stort og anderledes projekt som det nye hospital. Det gør arbejdet særligt spændende og udfordrende," udtaler han.

Privat er Ole Kongsbak gift med Margrethe Kongsbak. Parret har to voksne børn og bor i Værløse. Af hobbyer nævnes roning og skiløb.

Nyt superhospital i Nordsjælland

  +310.000 borgere i optageområdet

  +500.000 ambulante behandlinger om året

  70.000 akutte indlæggelser om året

  115.800 m2

  570 ensengsstuer

  Samlet budget 4,5 mia. DKK i 2018-priser

  Bygherre: Nyt Hospital Nordsjælland, Region Hovedstaden

  Totalrådgiver: Herzog & de Meuron / Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Publiceret 20 July 2018 07:00