Kevin Wei har åbnet ny sushirestaurant i Helsingørgade, hvor Rufo Ruffo lå. Foto: Helene Holm Stolle

Kevin Wei har åbnet ny sushirestaurant i Helsingørgade, hvor Rufo Ruffo lå. Foto: Helene Holm Stolle

Ny sushi-restaurant i Helsingørsgade: "Gæsterne skal have den bedste smagsoplevelse"

Det har været en stor drøm for Kevin Wei at åbne sin egen restaurant - og den skulle ligge i Hillerød, og det gør den. Unkai Sushi hedder den

Af
Helene Holm Stolle

For nylig slog en ny sushirestaurant dørene op i Hillerød. Unkai Sushi hedder den og ligger i Helsingørgade 20 – i de lokaler, der tidligere husede den italienske restaurant Rufo Ruffo. Men der er ingen levn tilbage fra italieneren, for Kevin Wei, der ejer sushirestauranten, har sat lokalerne i stand fra A til Z, så de står indbydende i en helt ny stil, der blander de rene japanske linjer med det nordiske.

”Det har været et stort arbejde, for jeg har stået for alt selv”, fortæller Kevin Wei, der oprindeligt kommer fra det sydlige Kina – nær HongKong – men har været en årrække i Danmark, og de seneste år i Hillerød.

Der er mange traditioner for god sushi, og jeg elsker at udvikle traditionerne og arbejde på smagen

”Jeg elsker Hillerød. Her er en helt særlig stemning, så derfor var det helt klart, at det skulle være her, jeg ville åbne restaurant”, fortæller han og lægger ikke skjul på, at det har længe har været en stor drøm at få foden under eget bord.

Kevin Wei udvikler traditionerne for sushi i sin nye restaurant i Helsingørsgade. Foto: Helene Holm Stolle

Kevin Wei udvikler traditionerne for sushi i sin nye restaurant i Helsingørsgade. Foto: Helene Holm Stolle

"Jeg har virkelig ledt efter gode lokaler længe, men det har været svært. Jeg var faktisk også ved at sige nej tak til lokalerne her i Helsingørgade, fordi jeg syntes, der skulle laves for meget. Men beliggenheden er rigtig god - tæt på torvet og slottet, så jeg tog en dyb indånding og slog til - og gik så i gang med at sætte det hele i stand", fortæller Kevin Wei med et forsigtigt, men stolt smil, mens han slår armene ud og kigger rundt i lokalet.

Sætter sit eget præg

Erfaring med sushi har Kevin Wei meget af, for de seneste ti år har han koncentreret sig netop om den japanske madkunst.

”Der er mange traditioner for god sushi, og risene koges på en helt særlig måde. Jeg elsker at udvikle traditionerne og arbejde på smagen, og jeg har også lavet min helt egen opskrift på risene. Gæsterne skal have en oplevelse, når de spiser her”, fortæller Kevin Wei og forklarer, at han køber sine råvarer mange forskellige steder. For at få det bedste af det bedste.

”Kvaliteten er meget vigtig, og fisken er altid helt frisk. Det er på den måde, gæsterne får den bedste smagsoplevelse, når de kommer her for at slappe af og hygge sig”, siger Kevin Wei.

Unkai Sushi ligger på Helsingørsgade 20.

Publiceret 17 July 2018 07:00