Lene Kattrup har tidligere stillet op til byrådet for Dansk Folkeparti, men nu kommer hun til stå på stemmesedlen for Nye Borgerlige. Privatfoto

Lene Kattrup har tidligere stillet op til byrådet for Dansk Folkeparti, men nu kommer hun til stå på stemmesedlen for Nye Borgerlige. Privatfoto

Lene Kattrup stiller op til Folketinget for Nye Borgerlige

Lene Kattrup, som bor i Uvelse, er ny folketingskandidat for Nye Borgerlige i Hillerødkredsen

Af
Mette Dolmer Thygesen

politik Lene Kattrup, som bor i Uvelse, bliver ny folketingskandidat for Nye Borgerlige.

Hun præsenteres som Hillerødkredsens lokale kandidat på et opstillingsmøde 9. august for vælgerforeningen, hvor hun forventeligt bliver valgt formelt.

"Nye Borgerlige i Hillerød-kredsen, som dækker kommunerne Gribskov og Hillerød, er utrolig stolt og glad for at kunne præsentere en dygtig og garvet politiker, som partiforeningens lokale bud på folketingskandidat," skriver vælgerforeningsformand Morten Bille i en pressemeddelelse.

Han ser frem til det kommende samarbejde med Lene Kattrup, som tidligere har stillet op til byrådet i Hillerød for Dansk Folkeparti. Hun stillede op i 2013, hvor Peter Lennø og Irene Brostrøm blev valgt ind, og Lene Kattrup blev førstesuppleant med 307 personlige stemmer.

Lene Kattrup har her i 2018 kæmpet hårdt for at sikre bevarelsen af en smuk gangsti i det nordlige Uvelse, når et nyt boligområde skal opføres. Hun har også tidligere kæmpet hårdt mod, at borgere blev tvunget til at separatkloakere i '8-mandsgruppen vedr. separatkloakering'. Hun stillede ikke op til byrådet ved kommunalvalget i 2017.

Støtte til Mette Thiesen

Mette Thiesen, som er byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Hillerød, er tidligere valgt som spidskandidat i Nordsjællands storkreds og lokal kandidat i Helsingørkredsen. Hun får nu altså støtte i valgkampen af Lene Kattrup, som ifølge Morten Bille har "de rigtige holdninger og værdier" og "politisk erfaring":

"Nye Borgerlige er et nyt parti, men med masser af politisk erfaring, og jeg satser meget på, at både Mette og Lene bliver kommende medlemmer af folketinget. Det fortjener Hillerød," udtaler Morten Bille.

Uddannet dyrlæge

Lene Kattrup er født i 1954 i Gentofte, er uddannet dyrlæge og arbejder i dag som veterinær konsulent i forsikringsbranchen. Hun haft forskellige job som specialist og mellemleder/leder i den offentlige sektor og i det private erhvervsliv. Hun er tidligere medlem af bestyrelsen for Trykkefrihedsselskabet og Det Etiske Råd og er medlem af bestyrelsen for Dansk-israelsk Selskab.

Hendes mærkesager er ifølge pressemeddelelsen "demokratiet, demokrati i forhold til religion, islam/islamismen, totalitære ideologier. Nationalstater - EU/EMD, konventionerne. Frihedsrettighederne. Kriminalitet. Desuden sundhed/sundhedsvæsenet samt etik og moral. Naturen, dyr, dyreværn og dyrevelfærd".

Lene Kattrup står, forklarer hun i pressemeddelelsen, stort set samme sted politisk, som hun hele tiden har gjort - nationalkonservativ og demokrat - men det politiske landskab har ændret sig. Det er Nye Borgerlige, hun er mest enig med.

Stiller op af pligt

Hendes motivation for at stille op er først og fremmest pligt. Hun mener, "situationen med stigende islamisering af Europa og Danmark, demokratiets og politikernes svaghed er alvorlig," lyder det i pressemeddelelsen.

Lene Kattrup stiller først og fremmest op for at støtte partiet og spidskandidaterne:

"Men skulle jeg selv blive valgt, er jeg naturligvis parat til at gøre en stor og seriøs indsat. Det primære er derfor at støtte – ikke selv at blive valgt," står der i meddelelsen.

Det kommende folketingsvalg skal finde sted senest juni 2019.

Publiceret 13 July 2018 06:30