26 børn lavede mad til 100 søskende og forældre

Der blev både bagt lagkager og lavet mad til 100 gæster, da der var Madskole på Hanebjerg Skole den første uge af sommerferien

madlavning 26 børn tog grydeskeen i egen hånd i den første uge af deres sommerferie og kokkerede hele ugen på Hanebjerg Skole.

De havde tilmeldt sig 'Madskolen', som 4H, Landbrug & Fødevarer og REMA 1000 står bag, og som bliver afholdt over hele landet her i sommerferien. Formålet med madskolerne er at lære børn, hvordan de laver god og sund mad fra bunden på en sjov og aktiverende måde.

Afslutning med 100 spisende gæster

Ugen blev afsluttet med et festmåltid fredag 6. juli, hvor en uges intens undervisning i madlavning kulminerede med, at omkring 100 søskende og forældre var mødt for at spise børnenes hjemmelavede mad. De forskellige retter blev fortæret på på plænen - også de flotte lagkager, børnene havde lavet til dessert. De var pyntet med de jordbær, børnene selv havde plukket.

26 børn blev instrueret i madlavningens kunst af frivillige instruktører. Foto: Lasse Herrguth

26 børn blev instrueret i madlavningens kunst af frivillige instruktører. Foto: Lasse Herrguth

Børnene er blevet instrueret af en håndfuld instruktører med Judith Herrguth som leder. Også en repræsentant fra 4H mødte op fredag og roste de frivillige instruktørers arbejde med sund kost. Flere af instruktørerne var med for sjette gang.

Børnene fik overrakt diplomer for deres flid og ihærdighed og kunne derefter drage hjem med stolthed.

Mange forskellige retter var stillet op til de fremmødte. Foto: Lasse Herrguth

Mange forskellige retter var stillet op til de fremmødte. Foto: Lasse Herrguth

Publiceret 12 July 2018 07:00

SENESTE TV