Det nye lager er næsten 20.000 kvadratmeter stort.

Det nye lager er næsten 20.000 kvadratmeter stort. Foto: Novo Nordisk

Novo har bygget nyt kæmpelager i Hillerød: "En vigtig milepæl"

Novos nye lager i Hillerød er næsten 20.000 kvadratmeter stort

17.000 pallepladser, 305 døre, 1.838 sprinklere og 512 røgalarmer.

Det er alle tal, der beskriver den 19.000 kvadratmeter store bygning, der huser Novo Nordisks nye råvarelager, PS Raw, i Hillerød.

I den samles forskellige lagerfunktioner, der indtil nu har været spredt udover Kalundborg, Bagsværd og en række eksterne lokationer. Og det er der grund til at fejre. Derfor var både kolleger og naboer til Site Hillerød mødt op forleden, hvor åbningen af det nye råvarelager blev fejret med en fest.

Foto: Novo Nordisk

"

Jeg er så glad for at være her og for at være med til at åbne PS Raw," sagde Susanne Hundsbæk-Pedersen, der er direktør for Devices & Supply Chain Management (D&S).

"Her har vi virkelig et verdensklasselager, som vil være udgangspunktet for hele vores supply chain. Det er herfra, vi vil sikre, at råmaterialer kommer ud til vores produktionssites og hele vejen til alle de mange mennesker, der er afhængige af vores produkter. Det er herfra, det hele starter.", tilføjede hun.

En milepæl

Da byggeriet af det nye råvarelager blev i gang sat i 2015, var det især på grund af øget efterspørgsel, der i fremtiden ville have medført et for stort pres på de eksisterende lagerbygninger.

Og når både Hillerøds borgmester og omkring 100 medarbejdere havde fundet tid til at fejre det nye lager, så er det ifølge Claus Høgholm, der er funktionschef for Sourcing Operations, fordi der med PS Raw er tale om meget mere end et lager.

Foto: Novo Nordisk

Han forklarer, at det nye lager er en vigtig milepæl på vejen mod en fremtidssikret værdikæde i forhold til både kapacitet og compliance.

”Det nye lager er en vigtig milepæl, ikke bare i forhold til eksisterende produkter, men især i forhold til udviklingen af nye produkter, fordi det er designet til at kunne overholde de helt specielle krav, der gælder for håndteringen af råmaterialer til oral GLP-1,” siger han.

Det nye lager tages i brug fra d. 1. august 2018.

Foto: Novo Nordisk

mw

Publiceret 06 July 2018 16:03