Anna Libak afløser Klaus Markussen som Venstres folketingskandidat i Hillerød-kredsen.

Anna Libak afløser Klaus Markussen som Venstres folketingskandidat i Hillerød-kredsen. Privatfoto

Kendt journalist bliver Venstres nye folketingskandidat

Anna Libak blev mandag aften valgt til Venstres folketingakandidat i Hillerød-kredsen

politik Anna Libak er blevet valgt til Venstre folketingskandidat i Hillerød-kredsen. Det skete på et opstillingmøde mandag aften.

Hillerødkredsen, som omfatter Hillerød og Gribskov kommuner, er den sidste Venstre-kreds i Nordsjælland storkreds, som nu har valgt kandidat.

"Anna Libak er en drømmekandidat, som med sin store faglige viden, personlighed og dejlige humor kommer til at repræsentere Hillerød-kredsen på bedst tænkelig måde," skriver kredsformand Claus B. Nielsen i en pressemeddelelse.

Anna Libak (født 1968) er journalist, debattør og foredragsholder. Hun er uddannet cand.mag. i samfundsfag og russisk fra Aarhus Universitet og som sprogofficer i russisk fra forsvaret.

Anna Libak har blandt andet været litteraturredaktør på Weekendavisen og Ruslandskorrespondent, udlandsredaktør og konstitueret chefredaktør for Berlingske.

Anna Libak har blandt andet været litteraturredaktør på Weekendavisen og Ruslandskorrespondent, udlandsredaktør og konstitueret chefredaktør for Berlingske. Privatfoto

Hun har blandt andet været litteraturredaktør på Weekendavisen og Ruslandskorrespondent, udlandsredaktør og konstitueret chefredaktør for Berlingske. Hun sidder i bestyrelserne for Den Berlingske Fond, landskabsarkitektfirmaet Schønherr og Det Udenrigspolitiske Selskab. Anna Libak er gift og mor til tre børn på 24, 19 og 8 år.

"Om senest ét år skal der afholdes folketingsvalg, og vi ser frem til en spændende valgkamp med Anna som et bærende element," slutter Claus B. Nielsen.

Hillerød-kredsen har tidligere haft Hillerøds viceborgmester Klaus Markussen som folketingskandidat, men han meddelte efter valget i 2015, at han ikke længere ville gå efter en plads i Folketinget.

mw

Publiceret 04 July 2018 08:25