'Jeg, jeg, jeg' af Sophie Vallentin vandt sidste år Publikumprisen. Pressefoto

'Jeg, jeg, jeg' af Sophie Vallentin vandt sidste år Publikumprisen. Pressefoto

Frederiksborg-museet vil finde Nordens bedste portrætter

Vis jeres bedste portræt frem i portrætkonkurrencen Portræt Nu! 2019. De bedste portrætter hædres med pengepræmier, og et antal værker bliver udstillet på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg

Kunst Nu er det tid til at finde Nordens bedste portrætter i portrætkonkurrencen Portræt Nu! Carlsbergfondets Portrætpris, som finder sted hvert andet år, bliver i år uddelt for syvende gang. Konkurrencen har til hensigt at stimulere interessen for portrættet blandt kunstnere og i offentligheden.

"Portrætter er med til at binde os sammen med mennesker på tværs af tid og sted. At se på portrætter får os til at reflektere over, hvad identitet, individualitet og den menneskelige tilværelse rummer af muligheder og begrænsninger,” siger Mette Skougaard, direktør for Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Jury glæder sig

Mette Skougaard sidder også med i juryen, som skal vurdere portrætterne. Juryen tæller blandt andet Ólöf Kristín Sigurðardóttir, direktør for Reykjavík Art Museum i Island og Christopher Baker, direktør for Scottish National Portrait Gallery i Edinburgh.

"Vi glæder os meget til at se de portrætter, der bliver skabt i forbindelse med portrætkonkurrencen. Vi regner med, at det som altid bliver en vanskelig opgave for juryen at finde de bedste portrætter blandt mange kvalificerede bud," siger Mette Skougaard.

Ja tak til alle typer

Alle typer af portrætter er velkomne for eksempel malerier, skulpturer, fotos, videoer og installationer. Det afgørende er, at kunstneren skildrer et menneske, som han eller hun har mødt i virkeligheden. Hver kunstner må tilmelde ét værk til konkurrencen.

De fulde konkurrenceregler kan findes på hjemmesiden www.portraitnow.org, hvor tilmeldingen til portrætkonkurrencen også foregår. Der er deadline for tilmelding 31. december 2018.

Herefter vurderer den internationale jury alle portrætterne og udvælger de værker, der udstilles på Det Nationalhistoriske Museum fra maj 2019. Førsteprisen er på 85.000 kroner.

Juryen har følgende medlemmer:

  Christopher Baker, Direktør, Scottish National Portrait Gallery, Edinburgh, Skotland

  Sun Xuguang, Direktør, Prince Gongs Paladsmuseum, Beijing

  Kina Wang Yi, Direktør, Times Moden Art Museum, Beijing

  Kina Mikhail Ovchinnikov, Direktør, Fabergé Museet, Skt. Petersborg, Rusland

  Ólöf Kristín Sigurðardóttir, Direktør, Reykjavík Art Museum, Island

  Henrik Wivel, Kunstkritiker, Danmark

  Lucy Dahlsen, Kurator, National Portrait Gallery, London

  Mette Skougaard, Direktør, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, Danmark

Publiceret 02 July 2018 07:00