Knap 3.000 mennesker kiggede forbi Skønne Skævinge i løbet af weekenden, lyder vurderingen fra arrangørerne.

Knap 3.000 mennesker kiggede forbi Skønne Skævinge i løbet af weekenden, lyder vurderingen fra arrangørerne. Foto: Carsten Bastholm

3.000 festede i 'Skønne Skævinge'

Skævinge viste sig fra sin allerbedste side i weekenden

Af
Martin Warming

byfest En ny tradition er formentlig skabt under navnet 'Skønne Skævinge'.

Det er ISS Klub Frivillig, der står bag arrangementet, der havde 'premiere' her i weekenden. Skønne Skævinge er en byfest med gratis koncerter, banko, disko-fest, talent night og masser af aktiviteter for både store og små. Foreningsleder Lasse Petersen fra ISS Klub Frivillig og de mange frivillige har gode erfaringer med stable lignende arrangementer på benene. De står blandt andet for Partyteltet på Hillerød Kræmmermarked og har i de seneste år gennemført den mere end 50 år gamle 'Skævinge Idrætsuge'.

Se flere billeder fra Skønne Skævinge i galleriet nederst i artiklen...

“Vi har taget udgangspunkt i det allerbedste fra Idrætsugen og sammensat det med vores erfaringer med andre store arrangementer. Det hele blev samlet til Skønne Skævinge, som viste sig at være en stor succes, der kunne tiltrække rigtig mange mennesker," siger Lasse Petersen efter weekendens byfest i Skævinge.

Omkring 3.000 mennesker var forbi festpladsen i Skævinge i løbet af de tre dage, Skønne Skævinge varede, og de kom fra både fra Hillerød, Frederiksværk, Slangerup og Nykøbing Sjælland.

"Det gik over al forventning, og Skævinge viste sig fra sin allerbedste sider. Det er faktisk lige før, det gik lidt for godt. Vi løb tør for både øl og mad på et tidspunkt, så vi måtte have nye forsyninger frem. Vi havde ikke regnet med, at der ville være så meget tryk på, men alt spillede bare. Det har være rigtig fedt, og der har været en sindssyg god stemning. Jeg talte med mennesker, der kom fra fra både Hillerød, Slangerup, Frederiksværk og også helt fra Nykøbing Sjælland," fortæller Lasse Pedersen.

Lasse Pedersen håber på samme flotte opbakning fra sponsorer og frivillige til næste års Skønne Skævinge.

Lasse Pedersen håber på samme flotte opbakning fra sponsorer og frivillige til næste års Skønne Skævinge. Foto: Carsten Bastholm

Torsdag aften var der knap 300 mennesker til banko, fredag serverede byens unge en lækker tre-retters-menu for 100 mennesker i forbindelse med en mini masterchef konkurrence. Lørdag bød på masser af musik med blandt andre Voices of Gospel, X-Factor Rasmus & Place On Earth, Back to Back og Sko/Torp.

Det var noget, der i den grad trak folk til pladsen, og stemningen var fantastisk foran den store scene, fortæller Lasse Pedersen.

Står sammen

Også det store børneområde blev flittigt besøgt i løbet af fredag og lørdag. Der blev solgt over 300 armbånd til børneaktiviteterne, der blandt andet bestod af hoppeborge, ponyridning, ansigtsmaling og meget mere. Den seje NERF-bane blev også flittigt brugt.

Det var en lidt træt og meget glad foreningsleder, der søndag kunne fortælle om weekendens succes:

"Vi har fået så meget opbakning fra de lokale forretninger, sponsorer, frivillige og gæster. Det er fantastisk at opleve, hvad vi kan, når vi står sammen,” lød det fra Lasse Pedersen.

Over 100 frivillige har været aktive og hjulpet, hvor de kunne. Omkring 20 unge under 18 har givet en hånd med under Klub Frivillig Ungdom, som giver unge en mulighed for at bidrage og gøre en forskel.

“Det frivillige arbejde bag Skønne Skævinge er helt unikt. Mange holder ferie fra deres arbejde for at hjælpe, en stor del kommer og tager en vagt på et par timer, og så er der alle dem midt imellem. Og der er plads til det hele, for hos os er man frivillig, når man har tid og lyst," fortæller Lasse Petersen, som håber, at opbakningen til at fortsætte traditionen, vil være ligeså stor næste år:

"Nu skal vi evaluere og have de frivillige med på råd. Økonomisk ser det rigtig fornuftigt ud, og det er jo penge, der bliver kanaliseret videre ud til foreningslivet i Skævinge. Vi er jo vilde med det her, og vil rigtig gerne gøre Skønne Skævinge til en årlig tradition, men det kræver samme flotte opbakning fra de frivillige og sponsorerne, hvis det skal kunne lade sig gøre igen næste år,” slutter Lasse Petersen.

Publiceret 02 July 2018 08:07